vi gömmer våra lögner

Hej och hå.
Idag trotsade jag snön och tog på mig skinnjackan, vilket jag inte ångrar en sekund. Med lite sol och ingen kyla passade jag och pappa på att gå den där rundan, det var skönt. Skönt att lämna mössan och vantarna på hyllan, ta på sig sneakers, skinnjackan och den där scarfen.

Föll i mina gamla rutiner sedan. The hills, the city och sedan dans. Imorgon är det åter igen dags för lite sovmorgon, elva tåget, FR1 och bild&form. Jag kan inte annat än längta!

Vi retas med oss själva
letar och förbättrar
Men ingenting är värt det
när leva blivit rädsla

Vi låser in oss i rutor
vi inte vågar gå ut ifrån
Då kommer rädslan och tar oss
Då kommer rädslan

Vi gömmer våra lögner
i ursäkter och glömska
Vi ränner runt i mönstret
av en kvadratisk ruta

Vi låser in oss i rutor
vi inte vågar gå ut ifrån
Då kommer rädslan och tar oss
Då kommer rädslan

samvetet säger en sak, lust något annat

Söndag idag och jag har insett hur isolerad jag har varit hela lovet. De enda jag har gjort är att träna, varit hos matteus, växjö, haganäs och sedan är det inte mycket mer. Har knappt träffat någon, eller nej, det har jag faktiskt inte. Fast just nu känner jag inget behov av någon annan, bäst här hemma med familjen.

Jag har duschat och ätit gröt, gjort mig redo för att kolla på match. Virrpannan Martina hade kollat fel och de hade borta match. Så istället körde jag en omgång med min docka och resultatet blev en helt okej frilla. Nu är det dags för mig att ta tag i kopplet och gå en jätte lång runda, det var det som var tanken.


En trött kristin

Jag är trött på folk som aldrig hör av sig, trött på att sitta ensam hemma en lördag och trött på att inte ha något att göra. Jag känner att jag snart behöver komma tillbaka till skolan och återgå till min normala livsstil istället för att gå runt och häcka här hemma. Nog har det varit en skön vecka, men jag är redo för två veckor skola och två veckor praktik. Mer än redo! Nu kom mamma hem, tror jag ska gå och mysa lite med henne.

18.45

Idag känns det som att höstvädret är framme. Det är mörkt, det blåser och det regnar. Nåväl, så länge jag slipper snö och kyla är jag nöjd. Vad jag inte slapp idag var att vistas utomhus. Hade gärna stannat inne där det inte regnar, men jag masade mig ut för att gå en runda med molle. 40 minuter senare, här sitter jag nu i soffan, med knäckebröd och te. Snart är det the hills och the city.


jag vill kunna gå med bara ben och äta munkar.

det måste finnas nått bättre för mig

Inatt drömde jag om att jag hade tappat två tänder och hela mitt liv var förstört. Det var fest och vi badade med kläderna på. Mina nätter har minst sagt konstiga saker att erbjuda. Försökte smälta drömmen med en kopp oboy och hitta nemo på morgonen. Nu har jag glömt drömmen och tänkte kolla på naturkunskapen.

en sak i taget hinner inte ifatt när jag går ner i havet

Först nu har mitt internet kommit igång igen, därav den oerhört dåliga (fortsatt ganska meningslösa) uppdateringen. Nu är jag som jag själv skulle ha sagt, back on track.

Min gårdag slutade precis som jag trodde att den skulle sluta. Jag var dum nog som valde alternativ två. Film med martina, dock fick jag två snorungar på köpet. En säng, 4 personer, en trött kristin och transformers. Naturligtvis slutade det med att jag var trött och vände huvudet åt sidan. Sov sött tills daniel och martina hade svårt att hålla fingrarna i styr. De drog mig i kinderna, i håret, höll för min näsa, tryckte in chips i munnen och drog bort täcket. Grovt misshandlat under loppet av 5 minuter. Kick in the head, som jag pratade om igår. Jag röt till lite, fick sova ytterligare 10 minuter tills jag kände doften av morötter, kardinerade nötter och dylikt. Tvingades kolla robort-filmen utan någon mening i en stund tills jag tog mitt pick och pack och kröp över till min säng och spelade harpan.

Idag vaknade jag med ett glatt humör. Spelade kort med martina en timme på morgonen, jag vann hela tiden. Tröttnade och gick till tvrummet och kollade os. Sedan åkte jag mamma och martina till byn. Jag blev ytterliggare 400 kronor fattigare idag. En foundation och ett par ljusa jeansshorts. Nu ska jag bara invänta lite sol och värme innan de åker på. Känns som att vi är på ganska god väg med töväder idag, slask och blask kan ibland vara bra.

Ikväll har jag pysslat om martina och gjort ett försök till en balfrisyr. Jag lyckades sådär bra och ett nytt försök lär göras ganska snart. Nu har vi en tanke på hur den kan se ut, kan bli fint.

skidor rullar på tvn och jag sitter halv-bänkad
olympiska spelen i mitt hjärta, hehe

a kick in the head

Pappa frågade mig om jag har gått och blivit kräsen. Jag kan inte förstå vad han baserar faktan på och med all sannolikhet har han fått något om bakfoten. Man är väl inte kräsen bara för att man föredrar att äta samma rätt lite för ofta, istället för att prova nya saker? Det enda jag faktiskt inte klarar av att äta är lever, allt med blod och bruna bönor. Big no-no på bruna bönor, trots att jag konstigt nog aldrig har ätit det. Fast så konstigt är det kanske inte, det ser ganska motbjudande ut. Jag är inte kräsen, bara lite noggrann med att kolla vad jag stoppar i mig och hur det smakar.

Där fick jag det sagt, inte för att papi sitter och läser min blogg (thank god för det) men nu vet ni om det. Kort och gott. Bastu Bada Bubbla - the three B's @ the H. Haganäs har för övrigt inte mycket att erbjuda mer än en stor, gul uppblåsbar rutchkana som jag för övrigt inte våga mig uppför. Nej, där ljög jag, jag klättrade faktiskt upp för att hjälpa badvakten, som inte ville bada, med att sätta dit en vattenslang. Sedan kröp jag ner, samma väg igen istället för att åka ner. Jag undrar var livsglädjen i mitt liv har tagit vägen? Jag brukade gilla sådana saker när jag var mindre. Kanske har det växt fram en kyckling inom mig. Chicken chicken.

Nu svamlar jag alldeles för mycket, blir så när det inte riktigt finns någon att tala ut med. Pizzan var äcklig idag och min lust att göra något försvann. Jag gräver ner mig i sängen i hopp om att det går en bra film på tv'n. Ett annat alternativ är att spela kort med martina, bli utskälld för att vara tråkig, sluta spela kort för att kolla film, somna och sedan vakna genom en spark i huvudet av en arg martina som anser att man inte borde sova när man kollar på film. Det är bara till att välja, helt enkelt. Nummer 1 eller nummer 2?

HEJ!

25 februari

Idag vaknade jag med ett stort sug att klippa någon. Sådär klockan 9 på morgonen en torsdag känner jag att det inte riktigt är okej att tänka så. Då ska man tänka på en underbar stor frukost. Det fick jag inte, istället gjorde jag iordning lite flingor till mig själv och la mig i soffan. Jag har också lagat mat och städat lite. Som en riktig husmor, lite pinsamt när jag tänker efter, men vad gör man inte för la familia?

Nu är mtv min största underhållning och rostade majs. Ikväll ska jag och mamma basta om det blir enligt hennes planer. 100 år sedan jag var på haganäs för att bada/basta, om inte mer.

jag hoppas det är regn jag ser på fönsterrutorna, please!

won't you give me another chance?

Fy attan vilken fin dag det har varit idag. Jag mår så himla bra nu! En filmkamera, en pappa och en molle. Vi filmade lite utomhus, snön och den fina solen. Mest för att mamma ska ta den med sig till Thailand när hon åker och visa mina små kusiner och släkt. De har troligtvis ingen större idé om vad snö är, synd de inte kan få uppleva det nu. Efter det tog jag mig en 40 minuters runda med musik i öronen och bara njöt.

Nu har jag laddat mobilen med massa musik för att klara mig igenom morgonarena på tåget och som ett plus när jag är ute och ränner i skogen. Förresten beställde jag och martina lite saker från hm, 423 kronor rätt ner i diket. Känns som att det var värt det trots allt. Nu har man lite att se fram emot, förhoppningsvis får jag rätt saker och rätt storlekar redan vid första försöket.

Hej då.

växjö

Galet att jag klev upp klockan sju, en onsdag, en lovdag.
Styrde fordonet mot växjö klockan åtta, lämnade papi på sjukhuset och åkte vidare mot stan. Strandade oss på mcdonalds den timmen då inga affärer var öppna, mjukstart med varm choklad. Sedan knallade vi runt i vinterkylan och in/ut genom affärer. Fint att vi fick solen med oss idag, nöjet är helt och hållet på min sida. En blazer, som de så fint hette, fick följa med mig hem. Endast 199 från bikbok. Fint det.

Vid halv 12 var pappa färdig och med ansvaret på mina axlar lotsade jag bilen hemåt. Nu är vi hemma, 100% levande och solen skiner fortfarande. Jag tänkte passa på att gå en runda med Molle. Det är ju inte varje dag solen visar sig in these days.

jag saknar mina tågmates! :(

toungs, always pressed to your cheek

Ett jäkla håll-igång idag vill jag lova. Inte en lugn sekund. Började dagen med följande
- städa huset + tvätta
- köttbullar på ikea, handla
- skivstång på friskis
- gymnastik
- powerwalk hem från haganäs
- nu, one tree hill.

As I said. Dagen har varit effektiv och har gått förvånansvärt fort. De är som de säger, tiden går fort när man har roligt. Nu tänkte jag sätta mig ner och titta på oth och äta knäckebröd. Om jag hittar några i skafferiet. Imorgon blir det en tripp till växjö. Papi ska till lasarettet och jag och martina passar på att gå en sväng på stan.

cooltjej93

jag vill aldrig att det ska bli morgon

Friskisdansen var rolig och jag erkänner att jag har träningsvärk i vaderna, men det är också det enda stället. Åkte ner till träningen på haganäs, mådde kasst och var mest sällskap/slav. När jag kom hem kollade jag och martina på when a man loves a woman och åt glass. Filmen är vacker och glass är gott. Det botade mig lite, sedan gick jag och la mig.

Idag gäller samma vers. Skivstång och sedan gymnastiken. Idag ska vi ner till ikea en sväng, jag hoppas på köttbullar. Jag har lovat att städa och tvätta också. Lika bra jag tar tag i det med en gång. Hejhopp, vi hörs!


bara för att det är tisdag idag och bara för att vi hade så sjuhelvetes roligt på laserdomet! Lite för att jag saknar er också. PUSS!

Sverige - finland

Jag fattar inte riktigt att jag lovade pappa att stiga upp klockan sex för att kolla på hockyn med honom. Men here i am, kollat första perioden och är inne på den andra nu. 2-0 till Sverige står det så jag antar att jag än sålänge inte kollar helt förgäves. När hockeyn är slut tänkte jag gå en lång runda med mollen, sedan var det tänkt att jag både skulle hinna med att träna på Friskis med Martina och gymnastik efter det. Får se om jag pallar trycket idag. Nu ska jag iallafall fortsätta dricka mitt te och äts knäckebröd. :)

säg ingenting till mig

Igårkväll bestämde sig jag och martina för att åka iväg huxflux. Efter mörker och några isiga vägar senare hamnade vi i häradsbäck, mitt i ingenstans. Vi var förvisso hos Matteus, men läget känns långt ifrån civilisationen. Där befann sig folk av alla möjliga slag. Människor jag kände, folk jag aldrig hade sett och så var de dem jag hade sett men aldrig riktigt pratat med. Jag och martina hängde mest hela kvällen med anton och jag vet inte riktigt vad som hände, men samtalen var allt annat är vanliga. Den där Lundberg har visst en hel del att prata om med några cider i kroppen. Lite Josefine och Nelly, lite dennis, lite simon och daniel, lite villepromille och lite forsmark. Det spårade ur när de började kleta blod på varandra, när klädde av sig nakna och när samtalen handlade om kalhyggen, skog och buskar. Grejen över grejen grejen(?) blev ett stort mysterium. Jag var glad att jag och martina återvände hem med bilen den tiden vi gjorde, vem vet vad vi mer hade fått vara med om.

Idag är det söndag för er som redan gått in i lovet och glömt veckodagarna. Jag har hunnit träna lite, varit och handlat och nu ligger jag i soffan och funderar på att dra igång en film. I väntan på ungstekt falukorv och potatismos. Lite blurrigt inlägg idag, känner jag. Hej svejs!

jag går när ni kommer

 

Det här blev slutresultatet av mitt och julias bilbygge. Människorna var bara en fin accesoar.

 

Ja herregud var mycket snö det är nu, snön går över mina knän på vissa ställen och det där är inte riktig okej. Kör man fast med bilen är det kört. (hehe fattar ni? kör-kört?) Jag mamma och martina tänkte göra oss ett försök ut till byn med bilen, vi får se om vi kommer fram. Eller ens utanför vår gata.

20 februari

Inatt hade jag svårt att sova efter att ha glott på snakes on a plane. Det ångrade jag. Idag vaknade jag flera gånger varje timme. Tillslut fick jag dra mig ur sängen och springa runt i pyjamasbyxor och jacka för att leta efter en snorvalp som inte kan hålla sig på plats inomhus. Som en galning letade vi och tillslut hittade vi honom ganska helskinnad. Han tar vara på den lilla tiden han blir fri måste jag säga. Jävligt väl.

Nu har jag lugnat mina nerver framför pocahontas och snart ska jag äta. Resten av dagen är ett stort frågetecken. Hej då.

hej

Nu ska jag spela kort med pappa och martina efter att ha sovit bort hela min fredag. Mobilen finns kärt till hands. Jag syftar naturligtvis på underhållning för jag kommer dö här av tråkighet. Pappa tyckte det var synd att jag skulle dö och fortsatte kolla på OS.

som sagt, kortspel.

lov? lov!

Hej sportlov!
Du är ganska varmt välkommen till världen detta året, hoppas du gör att vi alla kommer att trivas bra denna veckan och se gärna till att snön försvinner. Vi är lite trötta på den. Hej då.





nej, skämt.
Dagen så till vida har varit bra och jag känner att vi ett tag njöt av varje sekund. Tills Freppa drog ner våra förhoppningar. (kommer till det sen) Började dagen med en tågresa, händer ju inte så ofta. Bussresa som inte heller är av det vanligaste laget. Sedan hade vi lite regular frisörteknik och jag rullade permanentspolar och färgade lisens ögonbryn. Sedan hade vi lunch, som idag var gudomligt god!!! Tacobuffé med allt du kunde tänka dig. Vitlökssåsen var god men oj så farlig för näsorna. Fixade det fint med lite gum och sedan gick vi på lektion för att bygga våra bilar. Jag och julia var exalterade över detta tills idén gick åt pipan. Tänkte om, fick lite hjälp och byggde en ny bil. 3,75 meter hamnade vi på. Helt okej! Kort efter mätningen gick vår fantasi i tusen bitar. Vi trodde vi skulle bli lyckliga tjejer som fick åka med hem två tåget. Inte det. Lisa och Julia kunde inte släppa sin surpuppa-min, men jag och amanda kom över det och väntade snällt på att klockan blev halv 3.

Kramkalasde innan vi sa hejdå och gick ner till stan, sedan tåget. Lite kramkalas älmhult emellan och sedan skiljdes vi åt. Kommer jag sakna  mina fina vänner och klassen? - JA! Känns som att jag kommer att gråta mig själv till sömns inatt, hehe. Jag tröstar mig med lite OS och lite gott att äta.

Ha ett fint lov mina vänner!

it's a beautiful day!

Fullt upp hela dagen idag och det känns riktigt bra. Hinner bara kort och hastigt.

Vi har haft frisörteknik hela dagen och klippt på våra manliga och kvinnliga dockor. Hel form, ökandelängder, gradering, lika längder - you name it! Jag fick med vartenda klippsätt idag, även ett klipp i långfingret och ett i pekfingret. Två gånger idag, det känns som att jag har börjat om på ruta ett vad gällande klippning i fingrarna. Jag skyller på lång väntan mellan klippgångerna, hehe.

Mot tretåget fick jag reda på att alexandra fick något som kallades för snor i näsan när hon var förklyd, det tyckte jag var konstigt. Vem brukar få det? Iallfall så knallade jag och lisa hem till mig, pratade, åt nudlar och mackor sedan körde pappa hem oss till henne. Vi tränade järnet i två timmar. Trötta i armar och ben la vi oss framför tvn. Sedan kom mami och hämtade mig.

Nu ska jag gå och lägga mig, DÖDSTRÖTT.
fin dag
fina vänner
fina fina fina!

fuck snö!

hehe

nu har jag brett hundra mackor och gjort toast till hela famljen + jesper. Det var gott. Jag har även suttit och kollat på curling med pappa och känt mig sådär allmänt grown-up. Pappa uppskattade att min sociala förmåga fanns där och nu tänkte jag mätt och glad krypa in i kojan. Ute i god tid ikväll känns det som, förhoppningsvis slocknar jag ganska så snart. Jag behöver 9 timmars sömn eller vad det kan tänkas bli.

pusshej leverpastej! Förresten har jag lite ont om fantasi vad gällande rubriker, ha överseende för det och samtliga stavfel. Sitter och knapprar in detta inlägget på mobilen för första gången. Och ni vet ju hur folk jämnt klagar på diverse felstavade ord i mina sms. Ibland vill den helt enkelt inte som jag. Godnatt!

17 februari

Det känns som en stor trygghet att mamma först påstår att jag gått och blivit knäpp i bollen och konstig och sedan försöker döda mig genom att bjuda på världens starkaste thaimat. En stor trygghet.

Skolan är inte mycket att tala om idag. Matte och engelska på schemat. Det gamla vanliga. Hände inget över förväntan idag och maten var fullproppat med syltlök och vitlök. Vi fick gå lite tidigare för att hinna med tre-tåget, feels great att vara hemma tidigare, en timme är guld värd. Clumsy som jag är glömde jag självfallet mitt tågkort hemma. Första och sista gången. Jag trodde jag skulle skita ner mig på tåget i morse, likaså på vägen hem. Det visade sig vara en tur dag för min del, tågkonduktörer med ett glatt humör.

nu ska jag äta banana skids och krypa ner i badkaret idag igen.

såhär söt blir jag också när jag badar..

draw me close

Have to confess, jag tror jag har en svag förkärlek till makrill i tomatsås och körsbärstomater. Var och för sig naturligtvis. Det var mest en parentes eftersom jag nyss stoppade i mig lite av samtliga.

Idag åkte jag direkt till träningen från tåget. Vi blir bara fler och fler, kul att se faktiskt. Härliga små, små barn. Och en mycket trött Kristin som egentligen inte alls har någon lust att pallra mig ner dit, men gör det för deras skull. Gulliga är dem och energin kommer tillbaka när man träffar dem må jag säj.

Nu funderar jag på att unna mig en milkshake. Vet inte riktigt om det är vad jag borde kränga nu, men nu råkar allt finnas tillgängligt. Banan, glass, oboy och mjölk. Sällan man har det. Så får det nog bli, milkshake och det nya avsnittet one tree hill. Jag ger mig själv så bra idéer hela tiden, hehehe. och ett bad!

Laserdome

Lag 4 hade ett starkt sammarbete den första matchen som spelades. Vi vann med 263 - (-)7. Förstår inte hur det kom sig att motståndarna fick minus 7, men det unnade vårt lag. Vi växlade med lite biljard innan det var dags för vår tur igen. Denna gången hann jag inte mer än vara inne 2 minuter innan mitt heliga vapen la av. Jag kände mig mest som ett fån. Vi hamnade på en förtjänt förstaplats i turneringen. ÅH vad roligt vi hade det. Nog att det var första gången för mig och att jag egentligen inte ville vara med efter att vi hade gått rundturen inne i spelrummet. Jag har nog aldrig haft så roliga med en väst, några väggar, ett vapen i form av en vattenpistol och några awesome lagkamrater samt motståndare. Känns som att jag numer kommer att besöka laserdome-hallarna betydligt oftare än jag förut gjort, garanterat.

Efter att vi skjutit varandra gick älmhult vidare för mat på koh thai. Jag slängde iväg mina 70 spänn och blev mätt. Dumt beslut för jag har inga pengar, men föll för grupptrycket. Och lukten av thaimat. Ljuvligt. Nu ska jag spinna vidare på svenskan med ordkunskap.

this is the sound

jag känner lite för det här ikväll

you're a star!

Känns inte riktigt okej att jag sov bort mina lediga timmar, från kvart över 3 till halv 5. Snacka om att förlora viktiga timmar. Klockan 5 befann jag mig på träningen och körde mitt bästa. Mina knän vill inte det jag vill. Det suger. Har även upptäckt ett blåmärke på varje arm och nu vet jag vad det kommer ifrån. Daniels våld på festen i lördags. Mannen kan inte kontrollera sin styrka. hehe.

Svenskan är klar och nu ska jag bre knäckebröd och njuta. Imorgon ska vi spela laserdome på idrotten, jävligt (!) okej.

monday

Ganska skönt att kicka igång dagen lugnt och stilla. Som jag trodde var det min tur att experimentera lite med mitt hår. Efter lite om och men blev det tillslut ljusbruna slingor i folié. Vet inte riktigt hur det blev, tror det blev okej iallafall. Emelie gjorde ett finfint jobb i vilket fall som helst.

Vi åt mat i skolan och tog sedan 12tåget hem till älmhult. Har varit och handlat lite med martina och pappa, nu väntas svenskan som ska lämnas in ikväll. Suget är sådär, men jag har ju bra med tid innan träningen iallafall, som jag förövrigt ska försöka masa mig till idag. Förra veckan föll jag för frestelsen att stanna hemma i soffan och ligga på latsidan.

PUSS!

punch me in the face

Jag har sökt 3 olika jobb och har ett kvar. Får jag inte jobb på någon av platserna kommer jag bokstavligen inte att överleva sommaren. Eller så kommer jag att få leva mycket snålt. Piggelinglass istället för ben&jerrys, bökhult istället för åhus/mellby/hällevik och jag kommer att få leva i mina gamla trasor istället för att köpa söta tunikor och de där speciella jeansshortens som gör varje litet plagg unikt. Jag har ett hårt liv att leva framför mig känner jag.

Har jag inte förstått baletten helt fel så ska det vara min tur att färga håret imorgon på bild&form-lektionen. Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra med det, men jag känner på mig att min följeslagare/frisör Emelie kommer att komma med goda idéer. At least I hope.

Det märks tydlig på facebook när det har varit fest i älmhult. Alla uppdaterar sina bilder hit och dit. Nog är det allt trevligt att kolla på dem, man chockeras dock snabbt över hur man faktiskt såg ut på dansgolvet.


här kör jag och amanda hand-i-hand-dansen och sjunger för glatta livet.

en gruppbild. Här hade mitt hår fortfarande den form den hade innan jag anlände till festen.

plötsligt övergick jag från min midsommar-frisyr till galen-dans-frilla. En bild där vi inte var allt för förberedda för den blixtrande kameran elin sprang runt med. Jag bjuder på den bilden. Kristin aka hamsterface.

törsten efter morgondagen, doften av en bättre tid

Jag har denna dag insett att jag MÅSTE sluta öppna kapsylflaskor med tänderna. Känner att jag, bara igår, har slitit 5 år på mina tänder. Idag tog det emot att äta, som ilningar ni vet. Tror  pappa måste ringa till tandläkaren så att jag får slipa ner dem lite. Jag förstår att detta måste ha varit mycket intressant information för er. Om vad som händer med mina tänder och vad som måste göras. Det var mest för er som brukar anteckna.

Varm oboy, apelsinhalvor och babe den modiga grisen har fått bli underhållning för dagens söndag. Ikväll är det dessutom ingen dans och jag har lust att baka något. För att vara lite gullig mot min familj, det är trots allt alla hjärtans dag. Kanske skulle visa min kärlek för dem istället.

vill du bli min valentine?

Alla hjärtansdag är en fruktansvärt överskattad dag och borde inte finnas enligt mig. Därför kändes det ganska bra att tre singlar vaknade upp i samma rum, med smärta i hela kroppen. Jag ska ärligt talat sluta använda högklackat och sluta göra kullerbyttor! För övrigt var kvällen väldigt bra och jag dansade in i det sista, tills mina fötter gav vika. Då stapplade vi bort till carolina för att hämta våra saker och sedan åkte vi till lisas mamma. Halv 3 kröp vi ner i sängarna och sov.

Papi hämtade mig för tidigt och nu har jag krupit ner i soffan framför the city och känner svagt att jag skulle behöva skriva lite svenska.

big sis och jag i fredes!

:)

duschen är avprickad.
nu ska jag sätta igång med smink och hår.
sedan över till lisa med tjejerna.
IKVÄLL SKA VI DANSA!

so far so great

Igår blev det inte mycket uppdaterat här inte. Känns som att jag hade en del att göra. Godmorgon förresten! Jag börjar väl med dagen som jag brukar. Frisörteknik i skolan och vi fick rulla spolar på varandra, vi alla blev lockiga, vissa mer lockiga än andra. Naturkunskapen med Freppa blev vi alla förvånade över. Något hade hänt och han var på världens skämthumor. Första halvan tog vi oss igenom fort och fesljummen verkar vara ett ord som följer oss överallt. Andra halvan av lektionen gick inte alls. Vi blev trötta och ville hem.

Jag och amanda trotsade 3tåget och gick och la oss i ett varsitt solarium istället. Bruna och fina gick vi en runda genom stan och 16.14 satte vi oss på tåget. Vi var hemma tjugo i 6. Så kan det gå med ett söndrigt tåg. Jag åkte hem och lagade mat som jag samtidigt sminkade mig. Åkte till lisa och sedan över till a-huset. Där befann sig lite tjejer och det blev förfest. Sedan trillade det in en och en annan känning och kvällen slutade med trevligt snack tillsammans med martina, tim, viktor och claes. Det hände lite tråkigheter också, fast de löste sig ganska fint.

Ikväll laddar jag återigen för en kväll på a-huset!



men ärligt talat det var skönt med ett dåligt svar

Skön promenad med johanna i vinterkylans ganska milda minusgrader. Trots mina raggsockar frös tårna och känseln är borta. På vägen träffade vi på en gammal klasskompis. Vi blev förvånade och innan jag visste vem det var gav jag en arg predikan om varför alla hundar skulle vara ute samtidigt som vi. Sedan upptäckte vi att det var Simon med hans hund och den nye valpen. Vi bytte några ord och sedan fortsatte vi vidare.

Nu är jag hemma igen och tänkte införskaffa mig rostade majskorn. Känner att det kan bli mitt fredagsgodis att äta på naturkunskapen imorgon. Kan bli hårt, man vet aldrig med freppa!

Dagens miss var att jag missade den gulliga sidan av min pappa. Han hade kört ner till stationen vid fem tiden för att hämta mig, i hopp om att jag tog fem tåget när han skulle köra hem från möckeln. Där satt han och väntade på mig och klockan tio över fem klev han in genom dörren och såg ganska förvånad ut över att se mig. Konstig nog fick jag lite dåligt samvete över att han suttit i bilen i 20 minuter för att vänta på mig, när det tar 10 minuter för mig att gå hem. Ibland är han världens bästa pappa och min enda!

11 februari

En fruktansvärt mysig dag spenderades i tingsryd tillsammans med hela fr1, lien och barbro. Klockan tog vi bussen från växjö till tingsryd och vi alla kunde instämma att det kändes som att vi skulle på skidsemester. Där satt vi  i halsduk, vantar, jacka, underställ, långkallingar, varma skor och termobyxor. En overall hade varit så mycket simplare såhär i efter hand. Vi fick en liten guidad tur av anna, hamnade hos Barbro och fick en mycket mysig frukost. Vi begav oss sedan ut i kylan, fullt utrustade och gick en tipsrunda. Grillade korv och hälsade på fåren, lekte lite lekar inne och pratade ut. Det var det mysigaste, alla samlade i tvrummet, några i sofforna, några på golvet. Öppnade våra hjärtan och pratade om pinsamma stunder. Där hade jag kunnat sitta hela kvällen lång, tills någon kom med idén att gå till Börjes. Så dit gick vi. Fikade lite. "Är det något fel på honom?" "Han är från polen" "jaha, men då förstår jag" hehe. Det var roligt.

Klockan 2 satte vi oss på bussen hem, sedan tåget och rullade in i älmhult klockan 4. Jag gick hem, kollade one tree hill och åt knäckebröd. Somnade tio minuter och nu ska jag snart fixa något mer att knapra på, hehe.


mystiska killen med kilten

Det finns en hel historia bakom denna bilden. Att avslöja vem bilden föreställer skulle vara lite genomtänkt som att erkänna mordet på olof palme. Inte en bra idé med andra ord. Det skulle ge onda konsekvenser och jag riskerar mitt egna skinn genom att lägga ut bilden. Bilden är inte arrangerad men hur bilden togs får förbli en hemlighet mellan oss 4. Meningen med bilden var mest att jag ville påminna johanna om denna kvällen och tacka för ett gott sällskap. Det är aldrig försent att tacka, trots att det inträffade för 7 månader sedan. Killen med kilten skrämde mig, men för att göra en lång historia kort, kvällen var allt utom dålig.

välkommen till ditt nya tidsfördriv

Onsdagen är över och idag var det min hjärna som stod för ekvationerna. x och y satt där dem skulle i huvudet kände jag, det gynnade mig en hel del och mitt räknehäfte är snart fullproppat. Kryss i taket. Liten frukost bestående av två halvor och te och sedan dök jag ner i boken igen. På lunchen våldgästa vi och nästan halva vår klass donken för att det var sillflundra till mat. Det säger en hel del. Vi levde på en varsin mcflurry och engelskan drog igång lika härligt som alltid med ett glosförhör. Fine. Fortsatte med att jobba grammatik som var urtrist och sedan lite lyssningsövningar.

En runda lite på stan var inte att hurra över idag då jag önskade att jag var hemma på direkten. Ibland önskar man att tågresan var mil ifrån och att man kunde cykla hem från skolan och lägga sig i sängen. Som förut. Istället gick vi runt i snön med nya flingor fallande från himelen och förfrusna fötter och fingrar. När jag tog min dagliga promenad hem från stationen blev jag nästan rammad av daniel som skulle fram och styla med bilen. Åter igen kunde jag se döden i vitöga.

Förresten tycker jag facebooks nya utseende inte är så tokigt som alla säger. Kan det vara så att folk är lite rädda för förändringar? Att gå från något man är van vid, till något som känns nytt och obekvämt. Jag tror det är så. Och nu syftar jag inte enbart på facebook som ni kanske hajade. Jag gillar förändringar.

då kommer rädslan och tar oss

Jag visste att ingenting bra skulle komma ut från den här veckan. Idag spelade vi lacrosse på idrotten och fick en utskällning av jerry. Idag stod faktiskt inte jag för klagomålen, för en gång skull. Lunch med serious talk och svenska. Vi skrev personliga meddelanden och jag kände mest för att åka hem. Vid kvar över tre tog jag och palm vår pick och pack och gick mot stationen. Där befann vi oss redan vid halv och väntade till kvart över då tåget gick. Jag tycker vi lyckades prata bort 45 minuter ganska fort och bra. Vi adderade julia nummer 2 och amanda för att åka tåg tillsammans.

Träning med barnen och ett stort mål spagetti och köttfärssås gjorde min dag. Plus alla mina underbara självklart, men det är så uppenbart att jag inte ens behöver nämna det, för dem vet. One tree hill avsnittet tog nyligen slut och jag är ganska redo för sängen. Tröttsam dag.

Imorgon blir nog en dag att ta tag i, matte och engelska. Här går det inte att ligga på latsidan minsann.

I guess we never really moved on

Sökt jobb, tagit fult passfoto och ätit ahlgrens chokladbilar är vad jag har åstadkommit sedan jag traskade igenom dörren. En hel del ilska har hunnit stiga mig över huvudet också. Med en promenad med johanna hoppas jag på att få ett lite mer glatt humör som går att vistas i närheten av.

Jag känner på mig att helvetes-veckan har knackat på hos oss och den har bara börjat. Något säger mig att något mindre bra kommer att hända inom en snar framtid. Vi ser fram emot helgens bravader istället, helst utan hemskheter. Å andra sidan, vad vorde ett jippo utan tragedi? Älmhult är en sucker för drama.












it just takes some time

Vet inte om det finns så mycket värt att nämna med den här dagen faktiskt. Jo, kanske att jag slingade håret på emelie, blekte malins hår och studerade de andra fina tjejerna som blev fina i håret. En blond blev brunett och en brunett blev rödhårig. Risky.

Tågchaffuören på elvatåget var en satmara som körde iväg framför nosen på oss och konduktören på tolvtåget var en bitch. Happy Meal på donken gjorde att vi glömde tågmissen och vi lekte med våra scoobydoo's på tåget på väg hem. Nu börjar one tree hill på femman, gissa vem som kommer att krypa ner i soffan med ett täcke?

jag är en vampyr

Känns bra att gå och lägga sig med en ganska så täppt näsa, undra om jag vaknar upp imorgon. Dansen var bra och duschen var varm. Allt är som det ska nu tycker jag. Återvänder till skolan igen med sjutåget denna måndag och ska färga lite hår. Rätt gött.

godnatt! :)

svett och tårar


Han är inte så stor i snön. Videorna vågar jag inte dela med mig av då det är något nucklehead som springer runt i bakgrunden som ett fån. Fånet verkar ha roligare än jycken själv och har av någon anledning mina byxor på sig. Ett mysterium.

nu ska jag kolla the hills och the city, träna och sova!

7 februari

Julia. Robin. Calle. Daniel. Fisk i sjön. Kort. Liatorp. Elin&Sara. Folk. Musik. Öl. Prat. Kullerbyttor. Hemfärd. Sängen.

Detta var min gårkväll i få ord. Roligt att få träffa lite bekanta igen, känns som att vi lever i vår egna lilla bubbla i växjö. Vi begav oss hem när vi fick på känn att vi inte var önskade där. När de flesta hade åkt hem med andra ord. Jag gick direkt och la mig. Tack för tillställningen iallafall! :)

Idag brukar man säga att man mår som man förtjänar, det gör jag också. Jävligt bra med andra ord. Känns bra att för en gångs skull vara kapabel till att stiga ur sängen utan den där feelingen att behöva springa på toaletten. Idag tänkte jag gå en runda med molle, det var hundra år sen jag var ute och promenerade. Därför är det dax för det idag. Senare ikväll är det dansedax.

bra tjej!

this is gonna sound like a bad joke

Dagen har gått undan, klockan är halv 7!
Jag har varit great och städat hela huset, kallar jag b-r-a! Nu har jag fixat iordning mig lite och snart kommer julls hit. Grabbarna, förparty och sedan åker vi till liatorp. Hoppas på en okej kväll! :)

it's getting late but I don't mind

Helt sjukt att jag somnade innan mamma ens hade kommit hem från jobbet. Vid 9 med andra ord. Vaknade av att mobilen vibrerade i högsta hugg, sedan vad jag pigg igen. Somnade igen vid tjugo i ett och sov som en stock fram till kvart över 8.

Let's dance är min morgonunderhållning för tillfället och ikväll ska jag ha kul!

lisa och vår extremely hot chic. hehe

längst fram i taxin

Idag blev jag lite förbannad på sj, men mest på snön. Vi kom bara till alvesta och fick vänta i 50 minuter på en buss som tog oss till växjö. Följden var en sen komst till skolan och vi blev kastade in i att göra en uppsättning på 45 minuter. Det blev skit och fult, skitfult rent av. Sedan fick vi göra en lek av alla dockor där man skulle frisera en docka i två minuter och sedan byta. Många fina frillor hehe.

Lunch och sedan fortsatte vi med att fläta och schamponera. Allt detta har vi gjort tillsammans med tre gulliga tjejer från FR3. På vår eftermiddags rast poppade vi popcorn som julia hade över i väskan bara sådär. Det gillades inte bland dem som inte fick smaka, men vi som fick smaka tyckte de var delikat och att det borde finnas tillgängligt varje fredag. deep talk hela dagen idag kan man nog säga, fast jag tror att det gjorde oss alla nytta.

Kladdkaka smakade bra idag och en runda i byn med syster.
nu ska jag krypa ner i soffan med ett fett duntäcke och mina duntofflor och mysa.

but i'm letting go of you

Ska bli skönt att snart få lite helg.

Frisörtekniken idag was good. Rulla spolar, toupera, renkamma, rullar permanent och rulla med klämmor. Timmarna har flutit på och jag är hur glad som helst över mina finaste vänner. En runda på stan och ett sent tåg senare stod jag på stationen med johanna i min famn. Det känns som en evighet. Vi gick hemåt och pratade den lilla biten, mer än så blev det inte då våra fötter var blöta och humöret kändes precis som ett sådant humör man får när man ska gå hem i slask. Ni vet vad jag menar.

Jag kröp ner i mina mjukisbyxor och slängde mig i soffan. Tankarna brakade loss och det slutade att jag bad om kladdkaka och grädde. Det bådar inte gott att tröstäta, men jag hoppas innerligt att Martina kommer hem med något gott till mig. Hon ska få bevisa för mig vilken sorts syster hon är.

dom hade mycket att säga

Jag hatar att jag är världens mest känsligaste person och gärna hade försvunnit för ett tag nu

finns inget rätt inget fel alla kör sin grej

alla mina 318 bilder damp ner i brevlådan idag.
nu har jag lite att pyssla med, number one är nog ändå att köpa ett fotoalbum.

världen är elak

Okej, nu har gud gått för långt med att slänga ner snö till oss. Kan hända att Sveriges alla fyraåriga snö-älskare har bett för mycket till gud och bara lyssnat på dem. Något lurt är det, för detta är oacceptabelt. Långt inom mig kan jag tycka det är mysigt att sitta inne i köket med en kopp varm choklad i handen, men det är något jag vanligtvis håller för mig själv. Jag vill inte att gud ska tro att jag vill ha mer snö. Han läste nog mitt inlägg om sommarskorna och beslöt sig för att straffa mig för detta önsketänkande. Det vankas sol imorgon klockan 1 enligt tv4s väderleksrapport.

Idag fick jag skjuts till stationen, för jag hade troligtvis sjunkit ner i snön och aldrig kommit till min slut destination. Tåget var 2 minuter försenat, vilket var mindre än min hjärna hade ställt in sig på. Började dagen med matte. Idag visste jag inte riktigt var jag hade mig själv och insåg att jag den sista halvtimmen mest satt och kladdade. Lunchen var god och med nya tag gjorde vi oss redo för engelska och den muntliga redovisningen. De gick, med nöd och näppe, bra och vi fick lyssna på en hel del musik.

Tre tåget tog oss hem idag och jag myste med alexandra och julia. Traskade hem i snön och fick sick-sacka över vägen med jämna mellanrum eftersom de tydligen bara kunde skotta 10 meter på högersidan av trottoaren. 10 meter var lämnat och då fick jag gå över till vänster sidan där 10 meter var skottat. Så höll jag på hela vägen hem och kände mig som en jakt hund i hopp om ett byte, eller något.

Nu börjar ögonen dra ihop sig till kinesögonen som gömmer sig där bakom. Jag passar på att be om ursäkt för ett ganska löjligt och omoget inlägg. Det funkar inte att vara seriös ibland, punkt. chillivippen!


lite snö

benen på ryggen

Vi kom med tre-tåget hem som faktiskt (!) var i tid idag. Kanoners! Åkte till träningen och busade av mig med mina barn, stannade på haganäs för att kolla på a-lags matchen som var bra. Målvakten för bortalaget var... något som förvånade oss nya tittare! Vinst till älmhult och jag åkte hem med stor ångest över att inte ha skrivit något på engelskan. Har suttit lite med det nu, nej, det blir inte bra. Så jag skickade det till johan som förhoppningsvis ska hjälpa mig lite på traven, experten själv! Han skrattade åt min låt, men jag förlåter honom för de.

nu ska jag kolla one tree hill och sova gott.
godnatt!

look around for the pepole in your life

Inte en, men två vinster på volleybollen idag! Något säger mig att vår klass är den mest tävlingsinriktade klassen på hela jb. Efter lite mördarblickar hit och lite bollar dit så blev vi sams i omklädningsrummet. Idrottslektionerna har aldrig varit roligare.

Vad som har varit roligare är våra svenska lektioner. Att skriva referat kan omöjligt vara roligt men bordssällskapet är minst lika bra som alltid. Trots att alla är inne i sina egna världar vet man att de skrattar lite inombords, då kan jag också skratta lite :) Vi saknar dock två stycken, Lisa och Anna.

ikväll: träning, match, engelska!

såhär mycket kan jag tänka mig att de skrattar, som vi skrattade under denna turen.
Tråkigt nog måste det finnas en fotograf, som inte både kan ta foto och vara med på kortet.
men julia får vara den vita fläcken istället,  :)

If this makes you happy

Idag var jag optimist och köpte ett par sommarskor! Jag tror, att om jag börjar köpa lite  vår/sommar grejer nu (skor!!) så kommer det automatiskt att bli vår väldigt snart. Om alla tänker som jag går det fortare :)

Lektionen idag var bra, samma stuk som de andra senaste lektionerna, men idag fick vi noggrannare planera vad vi ville göra med våra hår. Nästa vecka börjar vår egna hårvård i ett par veckor framöver. Färga och slinga är helt okej! När vi slutade gjorde vi snabbvisitar i nästan vartenda affär i växjö, okej, 5 stycken iallfall. Där jag i en av affärerna roffade åt mig ett par skor som jag tidigare skrev. Nu skrev jag det igen för att försäkra mig om att ALLA börjar tänka på våren nu, bra!

Tåghelvetet (så får man säga) var inställt från växjö så vi fick åka buss till alvesta, sådär roligt. I alvesta hade vi tur att det fanns ett tåg som väntade på oss, annars hade jag gått under. Så vi kom hem i nästan vanlig tid. Martina väntade på mig i bilen med banan och yoghurt, och körde mig till haganäs. Känner att jag snart är back on track på träningen nu. Fast nu ska det inte bli för mycket träningssnack, nu sitter jag vid käksbordet och försöker skriva på engelskan. Som alltid är allt annat mycket roligare, som att sitta och småäta till exempel.

:)

Jag har duschat och lagat pyttipanna till tio personer. Att med ögonmått se hur mycket som behövs är inte min starka sida och har aldrig varit. Martina blir nog glad när hon kommer hem och ser att middagen står redo på en tallrik för henne.

Det snöar ute, mycket. Jag kommer snart ha glömt hur man cyklar, för det var ett bra tag sedan jag trampade iväg på min kära monark nu. Istället har jag lärt känna mina fake-uggs ganska väl. Blir dem även idag. Idag ska vi fortsätta jobba med hårfärg and so on. Fint!

nu ska jag åka tåg, hej förseningar!
:)

förresten är det ganska galet att det är 1 februari idag, hehe
RSS 2.0