Tisdag

Funderar på hur jag ska ta mig igenom natten. Det är ungefär lika varmt som en bastu här inne och att öppna fönstret är inget alternativ. För då rymmer molle vilket kan bli jobbigt. Jag kommer typ svettas ihjäl inatt. Fast Jag har satt in en fet fläkt som förhoppningsvis ska kunna hjälpa mig. Känns lite som thailand när jag lyssnar på ljudet, men det är ganska mysigt.

hot

Idag har det varit typ... varmt. Och jag har spenderat dagen på haganäs återigen, JIPPI. Per Faeltenborg var där och pratade länge sedan jobbade vi. Inte superkul. Åkte hem på lunchen och la mig på framsidan även idag. Rätt skönt. När jag kom hem åkte jag och pappa till euronics, det var jävligt onödigt för de hade inte vad vi letade efter. Åkte hem igen och somnade på gräset. Lagade mat och sov lite till.

Är död, imorgon kommer jag också vara död. Vill ha helg nu och slippa draknästet. Fast de lär inte hända förrän om tre dagar, woho. Nej.Allsång på skansen, Hejdå.

sommar

Och dagen efter tog vi en bakis(för vissa av dem) picknik i näset. Det såg ut såhär:


Bortsett från att vi fick en och en halv timmes lunch idag så har det inte varit mycket att hurra över. Jag hann hem för att sola och slänga i mig en paj, inte mer. La mig på framsidan när jag kom hem tills det var dags att åka och köpa en flytväst till molle och sedan bege oss ut på sjön. Han inte mer än komma ut en bit på sjön innan jag var fruktansvärt sugen på ett dopp. Så jag hoppade i och tog molle med mig, hehe. Simma de kunde han vill ja lova, lite vingligt gick de kanske. Sedan flöt vi runt och så fiskade vi lite. Utan någon vidare tur, men oerhört skönt att få komma ut lite. Första gången i år för mig som jag är ute och fiskar, brukar kunna bli mycket av det på sommaren.
 knott?


Efter den fina båtturen bestämde jag mig för att ta en lång och fin promenad hem sådär i kvällsolen. Ångrar jag inte. Klippte martina senare också, fint det. Nu ska jag gå och lägga mig, ny dag väntar och väldigt mycket värme. Jag gillar svensk sommar, när den är såhär. Godnatt!

midsommar 2010

Innan jag börjar lägga in bilder från dagens utflykt tror jag det är bäst jag börjar med midsommar bilderna. Så att de inte glider för långt ifrån, ni vet. hehe. De kommer att förresten komma i världens o-ordning då jag har bilder från tre olika kameror. Kan bli spännande.

















ibland så skippar vi snacket, vi bara vet vad vi vill

Jag är så jävla bra ibland, mestadels.
ÅH! Nu kan jag sova med ro i själen. Endast 4 timmar och 9 minuter tog det.
Bäst av allt, INGET ÄR BORTA.
Okej, alla mina spel är borta, men det kan jag leva med.
Från och med nu ska jag aldrig mer koppla in den i datorn.

nu måste jag duscha
de här var jobbigt

apapapapa

De tre senaste timmarna har jag spenderat framför datorn, i ren desperation att få igång min mobil igen. Jag hatar iTunes och iPhone och min dator och mitt internet och allt det där i en kombination. Fan. Det slutade med att jag avinstallerade itunes och nu laddar jag ner de igen. Vad som känns bra, bäst troligtvis, är att ALLT på mobilen kommer att försvinna. Gr8 m8, vill bajsa på dig nu.

Vi drog aldrig igång grillen igår, utan stekte de på spisen istället. Åt och mös på altanen, sen mös vi i min säng också. Tills jag skulle sova och jobba. Gick bra idag, vädret har varit så jäkla bra. Ett moln typ. Fint det. När jag slutade cyklade jag direkt till min altan, tänkte nästan cykla ända fram till baksidan med cykeln om vi inte hade haft ett stängsel där. Låg där fram tills jag hade svettats ihjäl och sådär fränt. Gick in och skulle fixa med mobilen, den dog och här sitter jag ännu.

Imorgon är det back på haganäs igen, en vecka kvar. Suger lite att det typ ska vara APfint väder. Åh. Jaja, nu ska jag göra ett sista försök att återuppliva hjärtat, fungerar det inte så dör jag!!

midsommar

Nu har det hänt en del sedan senast. På två dagar med andra ord. Igår var det midsommarfirande på gång. Startade dagen med lite jobb, fick anstränga mig extremly mycket för att säga missommar som alla här i smålandet säger, tydligen alla utom jag. När mitt pass var slut cyklade jag hemåt och in i duschen. Åkte hem till julia där det fixades och trixades. Vi cyklade och hämtade blommor. Gjorde finfina kransar och en mindre fin midsommarstång, men vad gör det. Vi hade otroligt mycket mat/efterrätt men de hanns inte riktigt ta vara på. Vi åt lite lunch och slängde i oss lite efterrätt efter att ha dansat hejvilt på altanen och ute på gräset. Jag och matilda flörtade lite med the guy next door och försökte få honom till att ta ett kort på oss alla. Med tanke på att han var polack och tjejkompisar blir girlsfriends på engelska så kan ni tänka er hur de gick. Bilderna blev inte ens bra, dumma polack.

Efter stök och stoj cyklade vi mot David. Där möttes vi av ett gäng fulla killar, några stumma människor och en hel del knott. Knottjävlar är allt jag har att uttrycka. När de många begett sig satt vi inne och pratade på toan. Jag och matilda övervägde att bada i poolen men fegade ur. Jag gick hemåt med oscar som sällskap, vilket kan ha uppfattats precis HUR som helst. Hehe, kallingmannen med två systemet påsar.

Jag somnade efter lite pastasallad i magen och vaknade ett par timmar senare. Ja då var de dags för jobb sådär mitt på morgonen. Trött som ett as skjutsade mamma ner mig till maxi, sov lite sedan hämtade hon mig igen. Cyklade till willys och mötte jullan och carolina, sedan kom lisa med. Vi begav oss ut till näset, fikade och mös jättemycket! finafinisar. Snart är tanken att de ska komma hit och vi ska grilla lite, ta de lite lugnt sådär. Imorgon ska de jobbas på morgonen också, fint de. Eller, nej.

Har många fina bilder att hämta från tre olika kameror, jobbigt när man inte har en egen. Får väl se när det finns bilder att visa för allmänheten, heheh. Nu ska jag spela kubb med mig själv. Puss

Död fisk

Känner mig som en avlivad fisk. Jag har flutit upp till ytan liggandes upp och ner i min säng. Vet inte hur det går till, men det är så det ligger till. Aldrig känt mig såhär... använd och ur funktion. Ingen luft kvar. Kursen var som vanligt ganska givande. Team sportia skulle vara där och föreläsa men de hade han glömt bort sä någon annan random fick prata in franchising. Sedan skulle vi dra igång med vårt egna företag. Tufft. Vid tre slutade vi och jag drog vidare mot jobb nummer två. Full fräs och sex timmar var jag mer än redo att åka där ifrån. Åt lite och nu ligger jag som den döda fisken i sängen. Har lite dåligt samvete över att jag svalde två tabletter samtidigt när de egentligen ska tas vid varje måltid. Fyfyfy. Nu ska jag sova, imorgon väntas jobb och midsommar! :)

24 juni

Igår var det inte mycket verkstad skedd här. Jag skyller på dåligt med tid och för mycket lathet som regerar för att få mig att trycka igång den stationära.

Igår fortsatte jag i samma dagsrutin. Vaknade halv åtta, åt, gjorde mat(mackor) och cyklade till haganäs. Där fick vi jobba med jobbiga matteuppgifter om bokförin, jag kan bara garantera att min hjärna, den har tagit sommarlov. Fick lite besök av den där sölve som pratade om växande älmhult. Lång tid att lyssna men han hade väl en del att säga. Lite lunch och sedan fick vi sitta vid datorerna. Halv 3 typ, cyklade jag hem.

Vid 6 körde jag och pappa upp till bråthult, försökte få pli på molle, åkte hem sedan till ett hus där martina hade sällskap. Jag gjorde pastasallad, sedan spelade vi alla barngeni och pratade. 12 gav jag upp och gick och la mig. Idag blir en förjävlig dag. För er som känner för att lida med mig, gör de(!!). Idag ska jag nämligen vara på haganäs från 9-15 och cykla direkt till maxi för att jobba där 15-21. Fattar ni? TOLV TIMMAR. Kommer vara dead imorgon. Så, mitt sista inlägg här på ett tag känns det som. farväl.

wreck of the day

Jag har skrivkramp och en halvuppäten baguett framför mig. General Knas kommer ur högtalarna, egentligen inget jag orkar lyssna på. Spotify bestämmer mitt humör för tillfället, i guess. Förresten tänkte jag dela med mig lite av min glädje åt att jag redan nu vet var jag ska på midsommar. NU, det är bara tisdag. Såhär bra har det nog inte varit sedan förrförra året. (Förra året hade jag inte mycket val, då vi var i spanien. Jag klagar inte!) Hehe, kan nog bli en riktig bra kväll tror jag de.

Nej, kanske man skulle äta upp den halvuppätna baguetten och göra annat så att skrivkrampen försvinner. Förresten så kan ni få den här

spotify:user:anv%c3%a4ndare123:playlist:51JFps28xQBqug1T0IsFJx 

hoppas den duger
delelelelelelelikat

baby its fact, all of it is true

Var bra att det är molnigt när vi är inne på haganäs och fint när jag kommer hem. Made my day typ. Idag fick vi lite uppgifter att arbeta med, svåra, lustiga och sjuka typ. Fick sluta halv tre och då hade molnen försvunnit. Jag raceade med mig själv på cykeln hem, la mig på altanen med en glass i handen. Fint ska det vara.

Var på maxi med pappa en sväng, köpte nytt skrivblock och ett fotoalbum. När jag kom hem började jag klistra in alla 300 foton jag hade beställt från fuji för längesedan. Dags att det blir något av de, men klart fick inte alla plats. Dessutom tog det nyinköpta limstiftet slut. Snacka om att vara kortvarigt. Jag som ändå snålade. Nåväl, får köpa nytt imorgon helt enkelt.

Nu har jag nog lite ont i huvudet, ja det har jag närmare bestämt. Ska lägga mig i sängen snart, hehe tidigt ner tidigt upp. Imorgon ska det visst komma en Sölve från växande älmhult och föreläsa lite för oss. Nyttigt och bra. Hej så länge va.

21 juni

Idag har varit en ganska så ljuvlig dag faktiskt. Drog mig ur sängen halv 8 idag, gjorde lite frukost och satte mig tillrätta ute på altanen. Lite kyligt, men solen stod framme. Det är det som räknas. Klockan nio satt jag bakom skolbänken på haganäs, kändes konstigt. En och en annan bekant ramlade in och vi började med lite fika och bekantskap. Under resten av dagen fick vi komma med affäridéer och prata en hel del ekonomi. En timmes lunch ute i solen var också rätt okej. Tror jag kommer ta mig igenom dessa två veckor utan problem, nästan så att det är kul där. he,he.

Runt tre någongång var jag hemma. Tänkte suga ut de sista av dagens solstrålar. Hann ligga där en halvtimme innan jag kände regnet. Gick in med en hängläpp och sov lite. Vid fem åkte jag, pappa och martina till växjö. Eftersom det var ca tio år sedan pappa var på bio tyckte vi det var dags. Beck - levande begravd kollade vi på. ja hej jäklar vilken film. Hehe, jag flög ur stolen tre gånger. En tant skrek till och med "AKTA DIG". Ja sedan åt vi lite innan hemfärden.

Nu har jag duschat och sitter med hårinpackning i kaluffsen. Tänkte kolla lite film att somna till. Vad som kan vara värt att notera är att jag inte somnade under bion. Jag blinkade knappt, så pigg var jag. Guldstjärna till mig. Nu är jag inte lika pigg. Så, nivet, godnatt.

were we still kissing when you know we were through?

Vet inte vad jag tycker om vad gårkvällen hade att erbjuda. Vi började hemma hos julia på hennes altan som det var sagt. Där tror jag också att vi borde ha stannat. Vi åt glassbåtar, pingvinstänger, drack mümmel man, åt jordgubbar, öl och lite därtill. Ett tag blev vi paniskslagna och ölen som åkte ner i min väska rann också ut. Där badade min kamera tillsammans med mina tuggummin, halstabletter, läppglans, nycklar och diverse saker som man brukar finna i en väska. Jag sa farväl till min kamera som troligtvis tagit sina sista kort och sedan begav vi oss till Joel. Där fanns det vattenpipa och en hel del killar, även tjejer. Kände oss mest ivägen så vi cyklade vidare till Elias. Där vi inte heller kände oss så hemma. Redan efter bara en kort stund cyklade jag och carolina hemåt. Jag kollade på Beck och somnade.

Idag har varit en riktig söndag. Jag vaknade av att mamma sa att klockan var 11 fast den bara var halv 10. Jag följde med och handlade lite och sedan gick jag och la mig igen. En timme senare ville mamma jag skulle följa med henne och tanka och handla igen. I detta fall hade jag ingen egen talan och fick följa med. När jag kom hem la jag mig i sängen igen. Galet. Mitt andra hem skulle jag vilja säga. Eller mitt enda.

Vattenmelon och ananans har varit dagens kost, en snickersglass också. Hej nyttiga jag! Imorgon börjar kursen på haganäs, tuffa två veckor. Kill me!

you're on it

Bröllop hit, bröllop dit. På vartenda kanal är det bröllop. Bröllop över allt. Tröttnar svenska folket aldrig? Själv satt jag faktiskt och kollade en stund. Tillhör visst allmänbildningen. Faktum är att jag somnade lite på soffan och vaknade en och en halv timme senare. Då höll de fortfarande på att vinka och gå runt överallt.

Jag har bortsett från detta haft en great day. Vaknade halv tio, med mycket om och men kom jag iväg på en promenad i skogen. Solen stod på, rätt skönt. När jag kom hem la jag mg lite på altanen och tröttnade när stora mörka moln dök upp. Istället gick jag i och städade mitt rum, hittade två spindlar. Fast dem dammsög jag upp. Hehe, hoppas ni får ett fint liv där inne. Klockan tio i två mötte jag julia på hörnan och vi skulle gå lite i affärerna. Blev nästintill utslängda, på ett vänligt sätt, från lindex. Istället tog vi oss en kopp kaffe och i mitt fall en muffin. Pratade lite om livet i allmänhet och sedan gick jag vidare mot Möckeln. Det tog mig lång tid genom regnet innan jag hittade fram till rätt hus. Där fick jag lite mat och vattenmelon medans vi satt och kollade på bröllopet dåva.

Ikväll är det jag, julia och carolina på julias altan som gäller. Känns rätt fint det.
Puss!

Jag ska sakna dig imorgon

Vet man inte vad man vill göra, så gör man båda delarna. Det levde jag på ikväll. Jag och Martina kollade på filmen som det var sagt, förutom att jag somnade innan det ens hade gått tio minuter in på filmen. Då kan man snacka om att vara trött. Vid kvart över tio var den långt mer än slut och jag gick ner till Preem macken som inte finns längre för att träffa Johanna. Vi skulle gå en liten promenad som slutade med att vi gick en lång promeflax. En timme och tio minuter senare gick jag innanför dörren. Mycket att prata om idag så vår lilla runda räckte inte :) hehe fino. Nu äter jag knäckebröd och kollar på Batman, känner mig cool. Imorgon ska jag träffa julia, puss på det :)

här finns inga brustna hjärtan, alla ser likadana ut

Igår var det dags att ställa klockan på en orimlig tid, för att vara lov. Jobbet väntade klockan åtta, men väl framme hittade jag inga jordgubbar att sälja. Så jag fick vänta en stund innan de kom. Timmarna gick ganska fort idag, tack å lov. Halv 1 cyklade jag hem. Under dagen lyckades jag skrapa ihop en del dricks, lite ny kunskap om jordgubbar och tyckas vara söt av en gubbe. hehe, ljuvligt.


Körde en sånhär idag igen. Ganska skönt trots starka vindar och kraftiga moln. När solen väl var framme, då var det så gott som oslagbart. Yepp. När solen bestämt sig för att gå i moln på riktigt åkte jag, martina och pappa ner till ikea för att äta lite. Njöt av en glass efter det och sedan styrde vi hemåt. Vi bytte ut pappa mot mamma och åkte istället ner mot byn. Var inne i varenda affär känns det som. Jag köpte det fina fina fina linnet jag kollat på. 250 spänn vart jag tuvngen att pröjsa, men med ett presentkort kändes det inte lika farligt att lägga till resterande pengar.

Nu har jag beslutsångest över vad jag ska göra. Ta en promenad, eller lägga mig i sängen och kolla på twilight som börjar om 10 minuter. Solen är framme nu, men fortfarande blåser det. Och imorgon  ska det troligtvis bli regn, vilket kommer leda till att jag inte kommer att gå ut. Hm. Väderprognosen själv här liksom. Fan, det är svårt. hehe. Får väl börja med att bege mig härifrån, hej!

17 juni

Fan vad sjukt att det är ett helt år sedan vi satt nervösa på tåget och skulle åka till Spanien. Minns det som om det var igår. Utan att överdriva. Skulle kunna gå tillbaka i tiden ett år för att spendera en vecka tillsammans med er. Bara en gång till. Ska inte säga något mer om det nu, för då förstör jag bara det. Vi låter det vara såhär.

Sådär lagom fräsha klocka 5 på morgonen efter en galen kväll i norrmännens hus. Ja, då blir det såhär.

Idag har jag även jobbat, men slutade tidigare då jag fick slut på gubbar. Helt okej för min del. Jag tog med mig lite jordgubbar hem och så köpte jag glass också. Smaskens. Gick även en liten runda med mamma när jag kom hem. Nu blir det omedelbums ner i sängen för jobbet kallar på mig klockan 8 imon. Buhu.

Altan+musik+iskaffe

Trivs som fisken i havet idag. Kan vara för att jag slapp jobba dagtid, men troligtvis mest för att solen har varit framme. Åkte ner en sväng till byn på morgonen, då såg vädret inte lika lovande ut. När vi kom hem klippte jag gräset igen och då sken solen upp. Så vid halv tolv la jag mig på altanen med musik i öronen och där har jag lega fram tills för en timme sedan. Nu är det dags att göra sig iordnig för ett tre-timmars pass. Ikväll tänkte jag dra med mig Johanna ut på en promenad, hehe.

växande molnighet

Känns som det var hundra år sedan jag satt framför datorn. Fast egentligen var det bara igår jag inte gjorde det. (Hejnörd!) Men ni fick en fin recension om min dag ändå, tacka gud för internet på mobilen, hehe. Bilder har jag slängt upp som ni kan se nedan, inte alltför många.

Idag vaknade jag i tid, upptäckte solen, som många andra verkar ha gjort. Svårt att missa liksom. Så jag la mig ute på altanen för att hinna med så mycket sol som möjligt. Två rundor ner till byn med pappa också. Halv ett trampade jag ner till maxi för att jobba. Klockan 5 var jag klar och cyklade hemåt igen. Gick en runda med Molle sedan övningskörde jag till Bråthult. Hundkurs och där var vi kvar till halv nio innan jag körde hemåt igen. Jag kommer bli gråhårig i sommar om mina dagar ska fortsätta såhär. Det enda jag har gjort idag är i princip stressat. Fast nu har jag lugnat ner mig, lite för mycket kanske. Nu blir håret kanske svart istället, vad vet jag.

Med lite Linnros i bakgrunden känner jag mig ganska redo för ett knäckebröd. Och för sängen. Imorgon hoppas jag på lite mer sol, för då börjar jag inte förrän klockan 5. Tror jag. Rätt skönt. Nähe, herrå!

Riddarön 2010







Växjö och riddarön

Idag har jag haft en ypperligt trevlig dag, framför allt med min mamma. När solen sken upp klockan tio tog vi tåget till Växjö. Möttes av något vi kallar ösregn. Tur fanns inte i vår värld, men uppehåll gjorde att vi kunde gå ute en stund. Knappt det, och jag som ville äta glass med mamma och visa hela Växjö. Typ mysiga sjön och en kall glass. Fast det gick ju inte så vi handlade vad vi skulle och en tröja fick följa med mig hem. Åkte hem vid 1 och fikade sockerbulle på tåget. Mums. Köpte med oss baguetter från hartmans också.
När vi var hemma så regnade det så jag somnade på soffan. Sedan var det dags att göra sig iordning för riddarön. Ösregn, det värsta jag sett på ganska länge och en hel del blixtar och muller. Kändes nästan lite aweful att åka ut dit men när vi rott över till ön sken solen. Göran drog igång med maten och vi åt godis. Godiset och chipsen tar vanligtvis slut innan vi ens hunnit äta middagen. Som bestod av grillat kött och potatissallad. Gott! Vi lekte lite lekar efter det och lag 1 regerade genom tävlingen. Bland annat hade vi kändisleken, irländsk Julafton (midsommar, Titti! :) hehe), spring och sök, och så skulle vi bygga lite. Det slutade med att vi alla satt runt brasan som brunnit ut. Jag trampade genom bryggan när jag skulle kliva av båten och blev dygnsur. Sådär kul liksom.
bilder kommer imon. Nu ska jag sova!

amanda=slemmig mosad snigel

Amanda kommer bli lika mosad som den snigeln jag mosade när jag skulle springa in från baksidan. Det riktigt lät precis som att jag trampade sönder en snigel. Slemmig, äcklig och ful snigel. Det är egentligen en annan historia, den där om snigeln. Vad jag egentligen ville säga var: en tagg till, EN TAGG TILL och du kommer leva fan. Puss duttenn! :)

dark blue

En runda i spåret, en runda på gräsmattan, en runda i gräsklipparen och en övningskörsrunda ner till diö (igen) och willys. Ja, alltså lite har jag ju faktiskt hunnit med idag. Dansade min alldeles egna soldans och lyckades få fram lite sol för dagen. Ganska behagligt ändå.

Imorgon tänkte jag att jag skulle ta mig en tripp till växjö. För imorgon får jag min första löning och på fredag går tågkortet ut. Bäst att passa på med andra ord. Förhoppningsvis fyndar jag en och en annan grej. På kvällen är det dags för årliga ledaravslutningen med gymnastiken på riddarön. Må det vara lite sol imorgonkväll också. Annars blir det något nytt att skydda sig mot regnet på en ö, udde, whatever. Fast vi har å andra sidan alltid trevligt tillsammans med det gänget. Ska nog inte vara några problem oavsett väder. Regna, åska, solsken, hagla, snöa - gör vad vill, du där uppe.

Jag trodde jag hade en hel ledig vecka innan jag börjar jobba, men inte. På onsdag ska jag på att. Åh.

all your dreams collide

Fick upp den här sidan som en rutin. Vet egentligen inte vad jag vill skriva eller har i tanken. Jag är, och säkerligen många andra, trött på mina vardagsinlägg som inte har någon som helst mening. Ett inlägg som skrivs bara för att jag måste, för att få peace med min själ liksom.

Steg upp ur sängen halv 8 idag, trots att klockan inte skulle ringa förrän 8. Pluspoäng till mig som går upp innan klockan, inte varje dag det händer. Övningskörde ner till diö för att lämna martina på ekebo. Have fun with the oldies kände jag när jag körde iväg igen. Snart ska jag bege mig ut i spåret igen för att svettas lite, solen kikade precis fram genom det ytterst lilla fönstret som befinner sig andra sidan rummet. Fast nu blev det ganska mörkt i rummet igen. Bäst att bege sig.

Inatt så drömde jag förresten att jag albino. Tänkte att ni ville veta. Tjohej

hehe mysis

sweet and low

Insåg att kiruna låg alldeles för långt upp på kartan för att jag skulle kunna blåsa ända dit. Hade jag haft ett paraply, hade jag nog kunnat ta mig till malmö om jag gjort ett jätte skutt och flugit med vinden. Fast jag hade ju naturligtvis inget paraply med mig, det regnade ju inte. Varför skulle jag då ta med den? En timme i spåret var helt behövligt en dag som denna. Jag var nog tröttare än min överenergiska, fyrbenta kompis, men det är smällar man får ta.

Direkt efter min hemkomst var det på med andra kläder och cykla ner till willys. Galna vinkande tjejer i en bil och julia. Handlade lite och sedan åkte alternativt cyklade vi ner till lisa. Vissa hade det bra i bilen. Där var det tänkt att vi skulle kolla twilight - new moon. Istället kollade vi på ganska så asgamla bilder. Det var nog roligare än filmen, eller ja, det var det.

Jag begav mig hemåt ganska tidigt som ni ser på klockan. Och ändå har jag varit hemma i en timme. Kände att det tog stopp för mig där. Imorgon måste jag försöka komma upp i tid. Jag har lovat pappa gräsklippning och med det tror han även att jag hade tänkt att "luka lann". Fan heller att jag ska vända på potatisar och plocka ogräs. Vill han plantera grönsaker får han sköta det själv. Punkt slut.

hehe

KOMPIS

det är tomma ord som fastnar, för att jag låter dom vara kvar

Min hjärna har nog redan ställt in sig på lov. Jag klev inte ur sängen före 12 varken igår eller idag. Egentligen är det inte alls okej. Att vända på dygnet redan nu skulle vara till överdrift. Ska bli skönt att börja jobba lite mer nästa vecka, komma upp i tid och känna att man gör något av dagen. Som jag för övrigt inte har gjort idag.

Jag har precis duschat. Annars har jag inte gjort något märkbart, eller jo, dammsögit hela huset. Fast det gjorde jag på 10 minuter, med racerfart. Snart funderar jag på en promenad ute. Jag har ju trots allt laddat mobilen med musik för en anledning. Chansen är dock stor att jag kommer att blåsa iväg och hamna i kiruna, men det är smällar man få ta som vandrare. Förhoppningsvis kommer jag inte att mosa en mygga med läpparna, som jag vet en filur som gjort. Hehe.



”tyck synd om mig nu”, det var det sista du sa

Had a great night igår. Från att från början vara 6 tjejer till att vara 3 tjejer. Fast det löste vi med att Julia och Carolina kom hem till mig. Vi snackade skit, fixade oss och korkade upp. Halv 12 begav vi oss mot Ahuset där det befann sig... mycket folk. Vi dansade i vad som kändes 5 minuter och spenderade resten av tiden på okänd plats. Tiden bara flög förbi och ingen av oss har någon aning om vad vi gjorde med tiden. Runt halv 2 var det min tur att stappla mig hemåt. Aldrig mer dricka på tom mage säger jag. Inget jag rekommenderar.

Orkade knappt ta av mig skorna innan jag la mig i sängen för att sova. Jag sov som en död kossa och vaknade till doften av stekt potatis. Frestade inte en morgon som denna, men mat måste ätas och jag drog på mig ett leende och åt. Somnade om och vaknade vid 2 igen. Fortsatte min dag i sängen med att kolla på film tills Julia kom förbi en sväng. Vi pratade och pratade, kollade på gårdagens tagna bilder och sedan begav hon sig hemåt igen. Jag la mig på couchen.

Nu har jag piggnat till lite, men klockan har också slagit 20.18 och det är snart dags för sängen igen. Jag har inte tagit ett steg utanför dörren idag, bra jobbat. Hm. Istället har jag suttit och fört över musik till min mobil. Jag är nu 534 låtar rikare. Bra jobbat där också faktiskt. Nej, nu blir det faktiskt film för mig. Att vara utomhus får bli imorgon, eller någon gång resten av lovet. Har all tid i världen på mig att vara ute nu.
godnatt!








svettig?


gråt ut kära du, det är lika bra

Det känns konstigt att säga att vi har sommarlov. Det är för tidigt, för oplanerat och alldeles för tråkigt att skiljas från så otroligt bra mates. Jag ska inte ljuga, det var tufft att säga hej då för att inte ses på säkert 10 veckor! Dagen till ära var bra från början till slut.

Vi kom till skolan och möttes av alla fina tjejer i klänningar och bara ben. Man kunde tro vi underskattat regnet. Pratade lite inne i tekniksalen innan vi begav oss till matsalen för att känna oss helt felplacerade. Det var troligtvis bara vår klass som tog det här med skolavslutning på allvar. Där inne drog vi igång betygsjakten. Vi fick göra många saker som att placera ut länder på en karta, kasta en liten dator, göra mentos-cola-fontänen, lösa mattekluringar, vispa grädde, steka pannkaka, rulla permanent, skicka blombud och diverse saker. Eftersom fjäsk var tillåtet körde vi hårt på de och sjöng fint för alla lärarna. Det lönade sig och vi satte mvg på alla uppgifter vilket gav oss en andra plats! För att vara nybörjare i tävlingen och förstaringare så tyckte jag det var helt okej. Mer än okej, det var kalas!

Tävlingen var avslutat och vi gick för att äta hamburgare i matsalen. Vi fick sedan lov om att gå in i salongen och göra oss fina i håret igen eftersom regnet inte kunde hålla sig borta. När vi var klara där höll Barbro och Lien ett litet tal och så fick vi ut våra betyg. På 8 av 10 kurser hade jag högsta betyg och är väldigt nöjd med det! När vi kramats lite extra med barbro (som ska sluta. apa apa apa apa) gick vi ner till gamla teatern för att bjudas på ett helsikes underhåll. Lite söta killar, snygg sångare i ett bra band, magdans, trolleri och lite stipendium-utdelning var vi färdiga där. Grattis till Fanny och Malin L som fick det! Vi gick mot tåget, bamsekramades hejdå innan vi lämnade våra kära tjejer för att köpa fika till tågresan. Tågresan hem var med andra ord väldigt mysig, seda hade vi lite kramkalas på tåget innan vi alla gick skilda vägar.

Nu har jag med andra ord sommarlov. Jag har igen ångest över jobb eller skola, vilket är skönt. Att slippa klicka in sig på fronter varje dag ska bli en oerhörd lättnad. Också att stiga upp klockan halv 6 varje dag för att tvinga sig ner till tåget klockan 7. Ganska skönt det också. Jag tänkter njuta, njuta och leva världens bästa liv.


Som ni säkert har lagt märke till så blir bilderna större om ni klickar på dem. För er som inte riktigt kan se vad miniatyrerna föreställer. Fast de visste ni väl redan.

nice to meet you anyway

Det skulle vara skönt att på ett avslut på det.
nu ska sova! Godnatt!

he's all yours

Idag hade vi mentorsdag. Ganska så misslyckat och allt beror på vädret. Trött på regn. Iallafall så klampade vi bort mot björkparken för en omgång brännboll. En vinst och väldigt mycket regn. Vi blev trötta på brännbollen och åt  istället röd kyckling och potatissallad. Det var gott trots den skrämmande färgen. Halv 11 var vi färdiga och fick gå. Sovmorgon plus hinna med 11tåget är inte så illa faktiskt.

Gick lite på stan och uträttade vad som skulle göras och åkte sedan hem med palm och alle. På stationen träffade vi på en gubbe som ville veta vart älmekulla låg. Eftersom Alle satt kvar på tåget och julia skulle möta sin boyfriend fick jag vara snäll att gå med honom dit. Nåväl, halvvägs iallafall. Jag lämnade honom vid bron och hoppas på att jag förklarade rätt väg. Fotbollen var viktig för honom tydligen. hehe. En tripp in på lindex, banken och trend house hann jag med innan jag satte mig på cykeln hem.

Nu har jag precis duschat. Är ganska ren nu.
Ska äta knäckebröd och sova.
hejsvejs

längst fram i taxin



Jag vill också ha en så bra dag framför mig. Jag får vänta lite till. Har ju trots allt en sommar att se fram emot. Även om jobb står mest på schemat så har jag några lediga dagar här och var. Efter vecka 25 och 26 då entreprenörskursen är över så kan man snacka om lugnt. Under de veckorna blir det jobbigt. Från 9-3 ska jag vara på haganäs och direkt efter det jobb på maxi. Jag ska väl egentligen vara glad över att jag har två jobb och inte står där helt utan. Det vore ju lite av en ekonomikris för min plånbok.

Två dagar, två ynka dagar.

having the time of my life

Det känns jävligt konstigt att sitta med ett tangentbord och en riktig datormus. Inte varje dag  man får känna på den känslan, defenitivt inte med en dator som tar ca 20 minuter att starta upp. Och då är den ändå inte halvägs klar.

Idag var en riktig skön skoldag. Inte jobbig någonstans. Möjligtvis då vi var tvugna att lämna in dator. Fick aggera lite mentalt stöd för amanda så att hon inte skulle bryta ihop. Ibland måste man vara en bra kompis. Iallafall, innan skolan började så stannade vi vid konsum för att köpa god fika att fika på. Kladdkaka, vispgrädde och en festis. Det kalasade vi på så fort vi började vår mattelektion tillsammans med Dear John. Den var bra och den ska ses igen. Missade lite för jag var tvungen att hålla så hårt i mina tummar att jag tuppade av lite.

Sedan åt vi lite lunch, ville gå till monki men regnet stoppade oss. Istället satt jag, amanda, julia, annie, alle och hade open talk. Gamla pinsamheter och ragg. Vi konstaterade iallafall att vi alla hade olika sätt att plocka upp ragg. Ibland kan det ju faktiskt fungera att bara fråga "vill du pussas?". For some of us, kanske vi ska notera. På engelskan fick vi tillbaka lite arbeten, fick reda på betygen, lämnade in datorerna och sedan kunde vi ta vårt pick och pack och bege oss mot tåget. Tjugo över ett åkte vi iväg och 13.53 steg vi av tåget. Vi splittrades och jag satte mig i bilen mot lisa för att hämta min cykel. Vidare mot hartmans och sedan hem till min kära säng. Slocknade, vaknade och åkte till bråthult. Lite hundkurs och lite kaffe.

Imorgon börjar vi klockan nio och ska ha mentorsdag. Kommer bli fett mysigt tror jag. Vet menar jag. Nä, tjofräs.

puppet on a string

Fan vad gött med ett mvg på ekosystemanalysen.
Ibland kan även freppa vara snäll.

Sorteringen gick ganska slow, men nu är alla bilder överförda från min dator, martinas dator och även den stationära (som vilken sekund kommer att lägga av). Var tvungen att ladda ner lite photoshop och pyssla lite i det innan också, fick ett sug. Försökte mig på att göra en ny headerbild. Gick inte bra, men så beslutade jag mig för att ta en bild med lite sommarkänslor. Ni kan uppdatera för att se bilden. Gjort det? Erkänn, poolkänsla. Lite  somrigt.

Har kollat lite the hills och lite one tree hill idag också. Sedan tog jag mig en brottningsmatch med gräsklipparen. Inte nådigt någon stans. Ville nästan kasta den i marken för den ville inte samarbeta. Fast det skulle ju inte gå. Så pappa fyllde på med lite bensin och då(!!!) gick den som den skulle. No longer min kompis, den där klipparen.

Jag och martina brummade ner till byn en sväng senare. Till maxi, till guldfynd, till scorette och tillsist kappahl. Där hittade jag ett par sandaler som fick följa med mig hem. Känns som att jag mest handlar för pengar jag inte har, men ibland är martina väldigt snäll. Som idag, då hon la ut pengar för att uppfylla mina behov. Strålande.


mina giant feet, men det är faktiskt 36or. Är fortfarande snopen över det. Vad händer egentligen? Först 24a i jeans och nu 36 i skor. ??
nu ska jag ta en promenad med molle, solen tycks känna för att flasha sig lite idag.

the violet hour

Nu har jag inskaffat en extern hårddisk. Nu börjar arbetet med att rensa min kära dator som inte kommer att vara min förrän i augusti igen. Det är sorgligt. Fast jag tror att jag kommer att klara mig ganska fint utan den under sommaren faktiskt. Om inte så är det kört. 

Jag har på något sätt lovat pappa gräsklippning. Fan, det skulle jag inte gjort. Jag hoppas på lite regn idag, så slipper jag det ett tag till. He he. Idag tar växjö studenten, så jag är ledig. Velar fortfarande på om jag ska åka upp och titta på dem eller inte. Svårt val, men jag tror det blir som så att jag stannar hemma trots allt.

snook

mitt stora problem är att mina problem
är så pass små att dom knappt räknas som problem
men dom gör lika ont för det

the end's not near

Jag gillar palmens hårda attityd mot argsinta, oförstående gamla tanter som åker tåg.
- Men dörrarna var avstängda, kärring!
Tufft ska det vara.

Idag hade vi bild och form för sista gången. Ganska skönt. Pratade lite betyg och sedan gick vi ner till smålandsmuseumet och kollade på glaskonster. Jag och amanda hittade en silvrig snippa. Snacka om chock. "Är det en....?" Plus lite allt möjligt i konstform. Lite mynt, glas, och lite ansikten. Fick åka hem med tre-tåget så det gjorde vi.

Hemma slängde jag i fryst köttfärssås i mickron på alldeles för hög värme. Slutade i lite kaos men mat fick jag i mig sedan var lisa och angelina snälla och körde mig till maxi. hej lat! Fast så var det å andra sidan inte. Lisa hade min cykel hos sig och hon hade varken tid eller ork till att cykla ner den till mig. Förstår henne helt, regn och rusk är inget man gärna spenderar tid i. Och naturligtvis en dag som denna hade vi ingen av två bilar hemma. Typiskt. Så söta som dem är erbjöd de sig skjuts både dit och hem. Fina fina finaaa! Jobbade 2½ timme sedan åkte vi hemåt igen.

Nu ska jag inte äta och jag ska inte sova.
imorgon är vi lediga, rätt gjutet ändå.

I need some fine wine

Kristianstad var mysigt, trots att vi åt på donken. Lite charmigt ändå. Var inne i godishuset också, fick med oss lite godis hem. Var hemma runt sju, då tog jag med mig johanna ut i spåret och gick en runda. Det var behövligt och mysigt. Trots alla äckelmygg. Måste väl börja acceptera det nu helt enkelt.

Har suttit ute på altanen lite med mamma nu, fyllt i några frågor och blivit totalt uppäten av myggen (igen!). Som sagt, acceptera. Klockan nio ska jag kolla på monster till svärmor som går på femman. Som om jag inte redan har sett den femhundra gånger innan, men varför inte igen?

Imorgon ska vi till ett museum och kolla på något. Works for me.
Börjar kvart över 12, lite sovmorgon och sedan lite jobb.

come on barbie lets go party

Ät aldrig mariekex när ni har hosta. Nu blir det jag som får städa upp bordet och dammsuga golvet hehe.

För övrigt har solen varit lite si och så idag. Det har legat ett litet molntäcke över hela himmeln, men det gör faktiskt ingenting. Jag har hjälpt mamma att tvätta bilen, eller ja, jag tvättade taket åt henne för att hon inte nådde upp eller vågade ställa sig på en tre-trappad-stege. God gärning från min del eller bara ett smart drag för att inte få henne till att slå ihjäl sig. Win win. Sedan var jag utmattad och somnade lite på soffan, gick ut i solen och solade lite sedan. Nu är den ganska borta igen.

Igår var också en väldigt mysig kväll. Vi hade svårt för att hitta någon tänkbar underhållning för kvällen. Efter några om och ett par men så hamnade vi till slut på sorello för en kaffe. Jag, julia och lisa vill säga. Apmysigt och när vi surplat upp två koppar var begav vi oss hem till mig. Rödvin, vittvin, vattenmelon, nätmelon, popcorn och den där pinnen mellan fingrarna. Lite bilder och en hel del skratt på altanen. När klockan blev mycket och vi började frysa lämnade dem mig och jag överlämnade mig själv till sängen. Ett ganska klokt val. Får hoppas julia är samarbetsvillig och skickar några bilder snarast, hehe.


nu ska vi tydligen till kristianstad
puss

pictures

Lite bilder såhär direkt efter en promenad i solen och innan jag går ut och lägger mig på altanen.



















dags att ta vara på solen, puss!

Kul

Nu var det slut på de mysiga, natti.

Åhh

Igår var en jäkla dag alltså. Jag kände mest avundsjuka hela dagen. Förberedelser hela dagen fick mig att knappt hinna äta frukost. Blåsa ballonger, duka bordet, städa, ja ni vet allt som måste göras. Det gjorde vi. Klockan 2 hoppade jag i duschen och var färdig lagom till avfärd. Klockan 5 stod jag som en paparazi och skulle fotografera utspringningen. DÄR blev jag som mest avundsjuk. Jag vill också springa ut med mina fina vänner.

Ja, sedan gick vi längs gatorna ner till torget för att se dem åka runt på sina flak. DÄR blev jag också avundsjuk. Tänk FR1 när vi står där, total lycka. När de åkt färdigt åkte jag hem och fixade välkomsdrinkar och hälsade på hela min släkt. När även martina anlänt blev det god mat, sedan god efterrätt och till sist en god tårta. Martina begav sig mot speak och jag fick stanna hemma. När alla hade gått hem slocknade jag i sängen. Omedelbums.

Imorgon kommer nog en fet jävla bildbomb! Med bilder från balen och studenten. Kan hända. Nu ska jag in i duschen och ikväll ska det pimplas vin!




en torsdag i skolan, mysmysmys!
gillar att alla kör stenhårt på två-finger-posen.

Student

Det känns fortfarande sjukt att Martina har tagit studenten. Insane. Jag själv har två år kvar. Har iallafa haft en trevlig kväll med hela släkten, nu har Martina lämnat mig för speak och även de små pojkarna har övergivit mig för att kolla på rödluvan. Roligt sällskap jag måste vara, ehe. God mat, god efterrätt och gott kaffe med tårta. Rätt nöjd med vad jag fått i mig ändå, plus att vi har mat över för ett helt år. Ikväll skulle vi egenligen setts hos Lisa, men klockan den har inte stannat av och det börjar bli sent. Tror jag överväger att sova. Så snart alla fäste har dragit sig hemåt, vilket kan ta tid. Hm.

mjöä

Nu har Johanna varit här och klippt kalufsen, fin blev hon och fin är hon. Jag själv har träningsvärk i magen igen efter all hosta. Jag dör lite på det nu faktiskt, den är envis. Vill inte ge sig. Jag kommer typ hosta på alla våra gäster imorgon och så kommer de sluta med att de också  blir sjuka. Kul.

Nu ombads jag ta in tvätten, spännande. Har jag aldrig gjort förr. Ska ut och tampas med alla myggor, hård kamp.



bögbögbög typ

mjöä

Nu har Johanna varit här och klippt kalufsen, fin blev hon och fin är hon. Jag själv har träningsvärk i magen igen efter all hosta. Jag dör lite på det nu faktiskt, den är envis. Vill inte ge sig. Jag kommer typ hosta på alla våra gäster imorgon och så kommer de sluta med att de också  blir sjuka. Kul.

Nu ombads jag ta in tvätten, spännande. Har jag aldrig gjort förr. Ska ut och tampas med alla myggor, hård kamp.



bögbögbög typ

fin dag fina vänner

Fruktansvärt onödig dag idag. Fast så oerhört skön. Inte tokigt någonstans. Började dagen med att göra slitjobb som alla frisörettor måste göras två gånger per termin. Städa salongen och tekniksalen. Lika kul som det alltid är, eller tja, vi lämnar det. Efter det gick vi och solade ute på gräsmattan på rasten, sköönt. Sedan hade vi lunch och efter det låg vi ytterligare en timme i solen innan vi begav oss hela klassen ner till växjö sjön med en glass i handen. Jag kunde inte ha trivts bättre. Efter ett par timmar gick jag och amanda ner till stan. Hon impulshandlade en hel och jag bara handlade. Lite på impuls också faktiskt. En byxdress på bikbok där allt hamnade på 50%, helt ok.

Sedan åkte vi hem och jag mötte upp mamma och daniel i byn. Vi gick och köpte glass, sedan inhandlade jag en del studentpresenter. Hehe. Nu ska jag lägga mig i sängen och sova lite, känns som att det, typ, är behövligt :) Så godnattis!

bal

Skapligt stressig dag. Idag har jag mest hjälpt mamma att städa huset, eller tja, mitt rum iallafall. Sedan la jag mig på madrassen utomhus och solade lite. Galet fint väder har det varit hela dagen idag. Klockan 12 satte vi igång med martinas hår och så sminkade jag henne. Hon blev fin, precis som hon alltid är! Tog lite kort här hemma innan vi begav oss mot parken där alla andra fina tjejer och killar befann sig. Klockan 5 åkte jag och pappa hem, hämtade molle för att sedan åka vidare till Bråthult. Lite lydnadskurs, många myggbett och en kulglass på time. Så jäkla najs.

Mindre najs nu är att jag ska skriva en sida om Euro. FuckingApTråkigt. Fattar 0. Zero. Nada. Nothing. Ja ja, hur som haver, skollivet är väl snart över för ett sommarlov nu iallafall. Man har något att se fram emot. Time to get started!

:(

hej :)

Jag lever knappt längre. Det skulle nog kunna vara livet som lever mig. Eller något. Igår sjöng vi vackert på tåget för amanda som fyllde 17, eller var det 7? Vi vet inte riktigt för tecken tydde på att det var 7 hon blev. Vi tog efter ljuvlig sång bussen mot Teleborg för att spela lite beachvolleyboll i regnet. Vi stod ut en ca en halvtimme innan vi begav oss mot simhallen för att byta om. En fatima uppstod och då var det kört. Väldigt kört, hehe. Vi yrade bort oss i den största rondellen vi kunde hitta, men kom tillslut fram till vår destination. Sedan gick vi mot skolan för att få smaka på lite underbar pasta bolognese. Mums! Sedan hade vi svenska som var engelska. Jobbade på vårt grupparbete och kom långt. Det ska lämnas in ikväll så jag hoppas vi är klara till de innan klockan är kvart över 3.

Sedan åkte vi hem men dit kom jag aldrig. För jag åkte till maxi och sålde lite bär innan jag fick gå hem och kissa. Åkte hem till lisa en sväng efteråt och när jag kom hem satte jag igång med alla trehundra arbeten som ska göras. Satt till halv 12, gav upp och vaknade idag klockan halv 8. Då gick jag upp för att skriva klart ett av tre iallfall. Två to go!

Idag är det martinas bal och vädret är BRA! Så jäkla kul för dem att det är lite hyffsat väder liksom. Då kanske hennes frisyr till och med kan ta sig igenom hela fotograferingen och kanske till och med hela balen. Är avundsjuk, lite. Jag själv ska ta och skriva min argumentationtext och sedan börja göra iordning martinas hår. Hålla tummarna? Ja gärna! hehe


Grattis hjärtat!!
RSS 2.0