valborg

Valborg idag!
Vilket brukar innebära party,
och så även iår!

Ha en bra dag! :)

välkommen in

Fin fredag trots en inlämning och ett prov som sög. Åkte till samarkand med en fin ronnebring och myste runt på grand samarkand. Jag lämnades själv en och en halvtimme, tog en kaffe på espresso house och inväntade martina. Fick med mig 2 par shorts hem, en jacka och ett linne. Åkte hem vid sju, ganska slut i varenda kroppsdel. Trots det gick jag och martina en runda i kvällsolen, supermysigt!

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en av de två böckerna jag lånade på biblioteket i onsdags. Jag samlar på mig så mycket vuxenpoäng. Mamma skulle ha varit hemma och sett mig nu. Hehe. Två veckor kvar! 

Ha en fin fredag!

jag glömmer aldrig bort vad du gjort

Åkte till skolan vid 11, kom hem vid 2.
Mer sol till mig och lite mer maggio.

snälla bli min igen

Veronica Maggio – Satan i gatan (länk)
SATAN I GATAN VAD BRA

gonna camp in my sleeping bag

Kom hem klockan 12, guld värt ungefär. Inte jätte tungt att gå ut och lägga sig på altanen ett par timmar, det mår man gott av. Tänkte gå ut snart igen och lära mig lite om den svenska språkhistorian. Ska bli spännande att se hur mycket som fastnar den här gången. Eller hur lång tid det tar för mig innan jag öppnar harpan.

Ikväll är det dags för idrottsskolan! Enligt mitt horoskop på datorn ska jag inte vara extra generös mot barn, för de kommer tydligen bara leda till trubbel. Inga klubbor idag. Nähe, jag börjar blekna här inne. Vi hörs sen!

you found me

Tur jag och harpan äntligen har återfunnit varandra. Det ger mig ännu en anledning i att skita i alla måsten och bara se till att vinna över mig själv. För en gångs skull. Det gör mig glad. Vinner man inte, så fuskar man till sig en vinst. Det är det som är så fantastiskt med harpan! Man vinner hur man än gör, jag iallafall. Jag har väl aldrig riktigt varit den ärliga spelaren, men det har funkat so far. Och jag mår alltid lika bra när jag vinner. Hehe.

Tog en titt på mig själv i spegeln idag, försökte räkna alla mina fräknar men insåg att det skulle ta år och dar att göra det. Troligtvis skulle jag ändå inte komma fram till något vettigt svar mer än att jag ser ut som pippi långstrump. Snart kommer man inte ens se mina ögon för att de kommer smälta in bland mina fräknar. 

Tur jag ska gå och kolla på film nu, så jag slipper fundera mera över det.
Godnatt och allt det där.

shooting star

Vet inte hurvida jag tycker om skolan längre. Prov första dagen, äcklig mat och en väldigt massa dötid. Hade det inte varit för att man faktiskt träffade lite folk och var social vet jag inte om jag hade gått till skolan. I vilket fall som helst behöver jag bara stå ut tre lektioner och en halv till denna veckan. Känns ganska lovande trots alt. 

Jag och Johanna tog oss i kragen och besökte muntergöken som varken var munter eller en gök på Göinges trafikskola. Känns väldigt okej trots att jag faktiskt fasar för körkortet med tanke på att jag aldrig någonsin kommer att sätta mig i en bil helt ensam. Känns ganska meningslöst då.

Såhär mysigt förtjänade vi att ha det efter en och en halvtimme i en unken lägenhet. Thaimat i all ära. Det bästa var att det gick att avnjuta utomhus utan att frysa. Helt fantastiskt och där satt vi till klockan blev åtta och solen gått ner. Nu ska jag förstöra min goa stämning med lite språkhistoria. 

jag har köpt nya solglasögon och gömt mig i dom hela dan

Glad påsk såhär i efterhand också! Eller i efterhand, det är fortfarande påsk. Det är väl därför vi är lediga idag?

Har för övrigt masat mig ut på altanen. Håller mig i skuggan för det är tydligen det enda som finns här på baksidan vid sju. Här finner jag iallafall lite ro till att ta tag i mitt liv. För här sitter jag i shorts och linne, ingen gådhud, inga vantar. Kan fortfarande inte riktigt smälta hur bra jag har haft det. Och vilka bra kompisar jag har.

Imorgon ställs klockan på 05.30. 
Wonderful(t)!

påsklov!

Vilket jäkla lov jag har haft! 
Kände på mig att jag bara skulle ligga hemma om dagarna och kvällarna och göra mest ingenting. Istället har det varit fart och fläkt nästan vartenda kväll denna veckan.

Jag har från onsdag och framåt:
- hunnit bli x-antal nyanser brunare och fått trehundra miljoner fräknar
- aggerat grillmästare, druckit vin och spelat kubb med tre fina classmates
- druckit vin med fyra andra väldigt fina tjejer
- åkt till lingvallen med gymnastiklaget och tränat, samt kört vilse vid fyra olika tillfällen i samma rondell
- druckit vin ytterligare en kväll och haft en galet bra kväll på speak easy
- firat  martinas 20-års dag med pompa och ståt.
- spelat fyllebrännboll, visade sig göra mer effekt än vid en vanlig förfest
- partajat med bra kompisar och rökt vattenpipa
- haft uppvisning och avslutning med gymnastiken
- myst i bökhult
Förtäringen av alkoholen fyra dagar irad har gett sina spår. Jag övar inför kommande festivaler, intalar mig själv det iallafall.
sådär jag. Gottgör den dåliga uppdateringen med ett par bilder.
Eftersom jag har varit urusel på att plugga nu när vi har haft lov så måste jag se till att göra det ganska så väldigt nu. Ett prov imorgon, en redovisning och ett prov på fredag.  Jag har med andra ord varit dålig på att prioritera. Love life!

:)

Lyssnar på fågelkommunikation och dricker morgonkaffe i morgonsolen!
Fyra jävligt bra dagar!

lyyyys

Måste ut och dansa soldasen!
Vi ska ju grilla ikväll!
Tjoho, nu lyser det! Lite iallafall.

en helt ny karriär

Jag arbetar med än jag hinner vila, då har jag ändå påsklov. Vansinnigt. Tvättat altanen, dragit ut och tvättat våra utemöbler, putsat fönster och till slut hann jag faktiskt gå och lägga mig lite i solen. Fruktansvärt underskattat. Åkte och tränade lite på haganäs, klippte johanna och pontus och nu sitter jag här. Med en korv i handen. Det är så illa det har blivit nu alltså. 

Älskar att mottagningen är så bra på andra sidan jorden. 
- Vad har du gjort idag då? Har du badat någonting?
- Nej vi har hembiträde.
- Nej mamma, HAR NI BADAT?
- Vad vi har ätit? Vi har ätit massor idag.

Fina mami. En vecka och 3 dagar.
Bara drygt tre veckor kvar.

ensam lång väg hem

Morgonpromenad klockan 9 på morgonen är stört skönt.
Fortsätter lite i samma banor, fast i en solstol på altanen.
livet är så fint!

skisser för sommaren

Nu har jag deklarerat.
Vuxenpoäng!

Ärlighet Respekt Kärlek

Idag har jag putsat 100 fönster och legat x-antal timmar i solen. Till och med bikinin fick åka på idag. Fått lite färg på nosen och diverse kroppsdelar. Känns som att våren börjar dra sig mot lite varmare, sommar liksom. Jag och fru bengtsson bestämde glassträff på torget.  Årets första kulglass ligger i magen och det var allt bra det. Igår hade vi ju dessutom filmmys, vilket vad mys som ni kanske förstod.

Tumblingen låg på plats på golvet i hallen när jag kom ner dit. Vilken sjuk respekt man har för den nu alltså. Vågade knappt sätta min fot på den, hehe. Pussy. Storstädning pågick här hemma och jag fick snällt delta i detta roliga evenemang. hehe kanske borde starta ett evenemang på facebook varje gång vi städar här hemma. "Storstädning hemma hos familjen karlsson" Kommer. Kanske kanske. Kommer inte.

Nu är jag vrål hungrig. Har levt på två knäckebröd och en glass idag. Vill ju inte bli tanig nu så får väl se till att äta lite innan jag går och lägger mig.
haha söt.

ringde någon 112?

Idag har det varit fint väder, ganska iallafall. Jag har mest hållt mig inomhus trots det. Idag har jag lagat min helt egna köttfärssås för andra gången. Första gången gills knappt då köttet redan var haltfärdigt. Fast jag gjorde jag det helt själv. 

Kom precis hem från träningen, ska cykla ner (upp?) till julia nu för lite mys!

a father's son

Verkar som det fina utlovade vädret inte är så fint. Passar ju bra att fortsätta hjälpa pappa att dona här hemma. Ungefär så roligt som det låter. Tror jag måste tvätta lite idag också. Att mamma inte är hemma gör livet fruktansvärt mycket svårare än vad det hade behövt vara. Tur att jag iallafall har lärt mig i vilket hål tvättmedlet ska vara i och vilket sköljmedlet ska finnas i. Vilka kläder som ska tvättas i vilka grader, det är överkurs.

Nå, det är väl bäst att börja tidigt. 
Idag börjar presentjakten också. Tjoho!

hela livet är ett disco..

... hade man ju kunnat hoppas på. Igår var det lite disco, ett tag iallafall. Efter ett tappert försök med waka waka gungade vi igång hela dansgolvet. Åt två korvar också, värt att nämnas. Sedan blev det kaos och vi åkte hem.

Idag har vi varit i växjö på DM. Kom aldrig så långt att vi startade med tävlingen. Med en skada på förträningen fick vi stryka oss. Hade trots det en väldigt trevlig dag med hela gänget!
Så här trevligt. Vi köpte pommes för att trösta oss lite.
Fin dag iallafall. Nu väntas sängen och southland!

guld?

Okej, vad har jag missat? har någon tagit sm-guld?
nej, tror inte det..
för det står ju ingenstans på facebook. så antagligen inte.



hehe

when you're so long gone, you can't help yourself

Skrev mitt prov i 2 och en halv timme. Hoppas på att min erfarenhet av Kent-konserter inspirerade mig tillräckligt för att naila detta. Om inte kommer jag nog hata kent för alltid och aldrig mer kunna lyssna på musiken utan att bli upprörd över nationella, hehe. Kan bli så illa. 

Var hemma vid 12 och somnade. Har aldrig varit så skönt att sova som det var idag. Tror att jag kunde släppa allting idag, och bara leva för fredagen, tävlingen och hela påsklovet.  När jag vaknade så slingade jag lite, sen slingade jag lite till, klippte lite och en klippning till. Fulla muggar idag. 

Fulla muggar imorgon. Ska slinga Johanna, träna (Ja, för hundraelfte gången denna veckan, GALET. hehe) och sedan ska det firas nyktert i liatorp. Men först måste jag kolla klart på Himlen är oskyldigt blå och sova. För övrigt blev jag nästan rädd för början av den filmen, man får liksom se... oväntade saker. Väldigt oväntade. Näheee.

Hejdå

arrows

Herregud. Jag har nog sett fler barn än jag någonsin trodde existerade i älmhult. De två timmarna gick oerhört fort och det var faktiskt väldigt roligt. Bra dag med andra ord. Har ju dessutom städat hela mitt rum och rensat ut mina garderober. Ska försöka att aldrig mera stöka ner mitt rum igen... (försöka!) Jag hatar att städa.

Nu ska jag läsa på lite inför imorgon.
5 timmars nationella blir nog en trevlig torsdag.

13 april, 2011

3 timmars träning två dagar irad, idag väntas ännu en lång träning. Idrottsskolan. Har hört på ryktesvägar att det ska vara kalasmånga barn. Kommer vara slutkörd i huvudet. 

Igår hade vi ju egen hårvård, jag slingade över min röda slinga och klippte mig lite. Tack för det lisa. Sedan var det min tur att sätta igång med Lisas stora projekt. Bottenfärg och slingor i topparna. Blev ap-nöjd med henne! Hon också hoppas jag! Hehe.

Idag bjöds vi på frukost för att ha gjort ett bra arbete på dag-x. Mycket gott och trevligt. Skrev en reflektion och gjorde en undersökning på stan. Jag fick med mig en fin poncho hem. Igår fick jag med mig en tröja. Har nog handlat alldeles för mycket denna månaden egentligen, tur pappa inte vet om det och tur att mamma inte är hemma.

Åh. På tal om mamma. Ringde henne. Det är 23 siffror att slå för att komma fram, mycket att hålla reda på. Vattenfestivalen är igång där och jag vill verkligen bara tillbaka. Tänk vad kul att åka runt i släpbilar och alla bara slänger vatten på varandra från motorvägarna och på gatorna. Kleta på lite babypulver på alla också. Hade gjort allt för att kunna vara där, för det är världens upplevelse.
Ganska blöta och fulla av babypulver.
Älskar vattenfestivalen!

Elmia Inspiration

Gårdagens höjdpunkt var definitivt att kunna sitta i den där brassestolen från halv 10 till klockan 3. Idag kom solen fram lite senare, men det var också värt att sitta ute. Nu väntas istället regn för ett par dagar. 

Skönt att ha gjort det muntliga nationella provet. Bara ena kvar. Imorgon ska vi ha egenhårvård. HUR gött som helst. 

words can never make up for what you do

Frisörmässan i Jönköping igår var så bra! Tog en massa bilder, som förvisso är ganska ointressanta för de som inte var där. Kommer säkerligen upp några ändå. Och vi hade solen på vår sida vilket gjorde hela vår dag i princip. Det fanns mycket att se och lite för få goodiebags att hämta, men vi klarade oss bra trots det. Visningarna var grymma och att luncha på en uteservering var pricken över i:et. 

På kvällen gick vi till Henke som hade lite party utan några förväntningar. Non-smacking generation är numer vår grej trots att den bröts av trogna medlemmar. Gick för en gångs skull hem i vettig tid och kunde vakna upp utan att känna att jag behöver ligga i sängen hela dagen.

Faktum är att jag just nu sitter på altanen i förd endast ett linne och shorts. Älskar vädret och att vår altan ligger i lä för vinden. Älskar att kunna ha mina brillor på näsan av en anledning istället för att använda dem för att se tuff ut. Vad som tar mest stryk är troligtvis min dator som just nu håller på att smälta. Men måste man plugga en söndag när det är sol ute får man ta lite risker.

--------

non smacking generation, tror hårt på det.
ingen vacker fågelsång att sova till ikväll
fint ändå

godnattt

red

lite rött i håret

baby on the run

Åh, älskar bebisbesök. Det var supermysigt tills hon började gråta. Då var det inte lika kul längre. Nu ska jag åka och handla en massa till bussresan imorgon. Ska njuta lite av solnedgången också, och av vinden. För den är ju så himla härlig!

April 8, 2011

Kollade på Pearl Harbor i skolan idag, grät en skvätt sedan åkte vi hem. Gick från att vara svinfult väder till väldigt fint på bara några timmar. Så jag, mamma och hennes kompis gick en runda i byn. Det var skönt. Nu ska jag fortsätta med det som inte får nämnas. Har bunkrat upp med några nya filmer som jag ska avverka ikväll.

Imorgon åker jag till Jönköping, mamma åker till Thailand.
Undra vem som kammar hem priset för bästa destination. Tror mamma vinner.

godnatt

går och lägger mig med mr. bignose.

we are never gonna happen

Kan checka av två grejer nu. Eller tre. Promenaden var skön, även om det blåste lite. Har säkert ryggskott efter att ha suttit som en hösäck i soffan med datorn i knät. Allt för att få tillbaka min plugganda. Detta börjar förresten gå överstyr, allt min blogg handlar om mina läxor. Fan, ska sluta skriva om läxor och skolarbeten. Ska försöka skriva om saker som faktiskt är intressant och inte om hur mycket tid jag lägger ner på plugg.

Från och med nu svär jag en egen ed. Att aldrig mera skriva om plugg.

Okej, ibland måste jag få klaga lite. När det är tufft och jobbigt iallafall, men utöver det.. Nada!
Bra, då har vi den punkten avbockad och avklarad också. 


Är förresten inte det minsta avundsjuk på mamma som åker till Thailand på lördag. Inte alls..

i am not a island

Skönt att vara hemma själv efter en ganska så tuff dag inne på bikbok. Hehe. Fick med mig ett par shorts, ett par höga jeans, och fyra linnen. SÅ najs! Knappt att vi ville gå mot skolan men insåg att vi faktiskt var tvungna. Tog en till sväng efter skolan men insåg att vi inte skulle kunna hitta något mer att fynda. Åkte buss till alvesta på grund av strömavbrott och tog tåget hem där ifrån.

Var helt inne på att jag skulle göra klart de mesta jag har att göra i skolväg. Gjorde jag det? eh.. nepp. Somnade istället efter lite pyttipanna. Vill ge mig själv en smäll på käften, men vad skulle det vara bra för? Får helt enkelt jobba på så jag kan gå en runda med johanna sen.
blåser det?
woah!

prioritering 1

Late night-övningskörning istället för skiss och manus.
Rebecca och fiona istället för skiss och manus.
En skål flingor istället för skiss och manus.
Sova istället för skiss och manus.

Ja, man prioriterar ju faktiskt olika.
Jag gillar mina.

cirkus

Jag vill gå på cirkus. 



Frågan är också varför jag är så dålig på att prestera när jag måste. Har skrivit 3 och en halv mening, varav 3 och en halv mening av de 3 och en halv meningarna sög. Hajar ni? Inte mycket som överlevde den fruktade delete-knappen.  Tror jag ritar lite på mina frisyr-skisser. Där krävs inte några hjärnceller.

sometimes when it rains

Det är sjukt svårt att låta bli daim-cheesecaken i frysen. Fruktansvärt bra för min hälsa. Skönt att denna jobbdagen också är över. Eller det var den förvisso för 3 och en halv timme sedan. Somnade när jag kom hem, kan ha varit det skönaste jag har gjort denna veckan. En sovmorgon sitter fint imorgon, om jag hinner njuta av den vill säga. Tror jag har grymt mycket plugg att ta igen, talmanus, skisser, engelska redovisning och inte för att tala om körkortsteorin. Det är ganska ovisst om jag kommer att överleva veckan ut och nästa vecka. Lever för påsklovet.  

Får sätta igång att skriva lite på mitt manus... och äta lite cheesecake.
pusspusspuss... puss!
skål på skolarbeten!

try make yourself a better life

Jobb. Träning. Möte. Oc. Sova!
Hjärnan är inte längre sammankopplad med resterande av min kropp. Imorgon ska jag jobba med mamma, känns ganska mycket bättre genast. Ska dränka mig själv i ett skumbad nu tror jag. FINT! Är fortfarande lite orolig över att bada efter tragedin igår. Tänker inte berätta mer än att det involverar en spindel. Nä, skiter i att skumbada. 

hakuna matata, mina vänner!

cool and bored

Gick och la mig med en bettskena i munnen, vaknade utan den. Var i helvete har den tagit vägen? Och det är inte den här stunden då jag yrar och bara tror att jag tog på mig den innan jag gick och la mig, för jag VET att jag hade den. Letade igenom min säng imorse, inget spår. Måste ha svalt den, hehe.

Det har varit sol idag, fick oss på lite bättre humör. Satt mot väggen och när vi sitter mot väggen, då är det vår. Unnade oss lite spice&rice idag, samt en päron daim-glass. Det är ju trots allt måndag. Tränade lite och gick en runda med Johanna.

Nu har vi två studiedagar framför oss. 
Fortfarande inte för min del. Fudnerar på att få en allvarlig sjukdom. Orkar. Inte. Tänkte mig en god sovmorgon och en brakfrukost. Fast, nä. Måste duscha, luktar säkerligen väldigt illa, men det känner jag inte själv. Nähe.

Namnsdag för någon dag sedan och nu födelsedag. 
Det fina vädret kommer inte utav sig själv.
Grattis min fina vän, gabriel ♥

don't fucking tell me what to do

Fick ett påhopp av pappa idag när jag snällt bad om att få en ny tandborste.
- Tappade du din gamla i toaletten också eller? 

Nu känner jag mig äcklig som springer runt med en toa-mobil. Sköljde ju faktiskt den under kranen också. Dansen idag var mörbultande. Klagar mer än vanligt. Nu sitter jag och mamma och väntar på våra friterade pommesfrittes. Söndagslyx i all ära. Denna vecka följs av två studiedagar. Jag kommer inte att kunna njuta utav någon, för jag ska ju jobba. Det lät som en mycket bättre idé när jag var i diö och sa att jag kunde jobba dessa två dagarna. Idag känns det inte längre som någon god idé överhuvudtaget. Vad tänkte jag med? Jaja, stålar är alltid stålar och jag är öppen för alla inkomster. Även de tuffa.

orkar inte skrivaaaa

Och lite bilder från självaste dag-x.
Gick suveränt och det var väldigt roligt!

3 april 2011

Det är helt otroligt att min mobil lever och faktiskt fungerar som den ska efter ett långt dopp i toaletten igår kväll. Är evigt tacksam och ska aldrig mera klaga på min telefon, någonsin. En för övrigt ganska lugn fest som slutade i efterfest hos joel med ägg, kebab, pastasallad och daimcheesecake. Och en massa mys med teddy och max, hehe. Runt halv 5 fick jag nog och pallrade mig hemåt.

Idag är det april. Det var det igår och i förrgår också, även imorgon, i övermorgon och en hel månad framöver. För min del känns det rätt okej. Jag gillar april. I april händer det så mycket roliga grejer för min del, så den månanden kommer bara att flyga förbi.  Vad som där emot inte kommer att flyga förbi utan lite arbete är mina skisser. Får ta och börja på dem snart. Först lite mat!

party!

Ikväll ska vi fira en av alla tusen som fyller år idag.
Grattis Josefin! 

Hinner med andra ord inte få ner mer ord än såhär.
Men grattis till er alla andra som också fyller idag!
RSS 2.0