old habits die hard

Sängliggande hela dagen, det är en typisk söndag med inte någon som helst motivation till att göra någonting. Skrämmande. Hela dagen lång har my super sweet sixteen rullat på mtv. Det har dessutom tumlat om min hjärna lite, för det heter väl sweet sixteen för att man ska fylla 16? Inte 13 och 15. Säg till om det inte har förvirrat er, för jag förstår det inte.

Jag har ätit gröt x2 idag och nu gäller the hills och the city.
tråkiga kristin har hittat ut ur sin bubbla. HEJ OCH VÄLKOMMEN!

turn off the lights

Eftersom Martina och hennes kompisar förstörde min goda natts sömn, lyckades mamma åtminstone göra min morgon bra. Frukost på sängen i form av havregrynsgröt och sällskap. Vet inte riktigt vad dagen har sprungit iväg, men jag har insett att jag har arbeten att skriva. Naturkunskapen skickade jag in i all hast, crapy. Antar att jag måste skriva lite till och skicka det igen. Sedan har jag ju ett engelska arbete som ska in snart och redovisas. Inte kul.

Jag tänker krypa ner i sängen med datorn nu, ikväll ska det dansas!

nu sjunker solen och skuggan på väggarna

Helt sjukt att jag ens har tanken på att unna mig ett bad  nu, men det har jag. Så nu väntas varmt bad med musik och sedan går jag och lägger mig. Kvällen har tillbringats med att försöka om och om igen att skicka framkalla digitalbilder, känns som att det var på tiden för det nu. 300 st får duga, godnatt.

när vi är tillsammans älskling, är saker så mycket enklareJag vet inget värre än att din kärlek mista.
Du skulle vart här men vi har delas på mitten.
Med alla tårar i rösten tar vi ett avsked.
Vi gråter och tröstar ständigt, men får ingen kärlek.

30 januari

Jag har varit bäst idag!
Mest för att jag har städat mitt rum, försökt låta bli att tänka (gick sådär), gjort en potentiell balfrisyr och ätit en brak-semle-fika med familjen. Just nu sitter jag instängt på mitt rum och funderar över eventuella planer för ikväll, ganska meningslöst, för det finns inga.

Mitt humör är väl lite berg och dalbana och en stor besvikelse över de. En såndär dag där det inte finns många rätt. Tänkte dra igång en film nu och hoppas på att något dyker upp.

don't trust the hoe

Jag, lisa och amanda hade en helmysig kväll igår. Jag köpte gamla porren på konsum och när jag kom till lisa möttes jag av två datornördar. Varsin dator i knät, mörkt i rummet och youtube-flikar. Jag undrar vad som hände där. Vi lagade god mat och drack vin, vuxet. Sedan tog vi oss upp för trapporna och satte oss i bastun, där blev det inte långvarit istället hamnade vi i soffan och öppnade våra hjärtan. Vi gick ner och fortsatte kvällen framför tv och sedan slocknade vi allihopa. Jag vaknade igen och smög ut ur lägenheten och åkte hem med syrran. Jag tror de sover på soffan än, pretty faces! Tack för kvällen ladies!

Vaknade sådär lagom tidigt, kollade tv och åt mitt godis. Känner att jag fick en bra start på dagen med godis som pricken över i:et. Eller kanske inte. Nu ska jag städa mitt rum och förvåna mamma och pappa. Inte varje dag det händer vill jag lova, hejsvejs!

bla bla bla

Vad mitt tidigare inlägg kan konstatera, är att jag inte hade någon vidare bra morgon. Lugnt och sansat lugnade jag mina ÅH-NEJ-JAG-HAR-FÖRSOVIT-MIG-nerver och intalade mig själv att Barbro inte skulle döda mig. Ensam satte jag mig på åtta tåget och alldeles själv gick jag till skolan. Det var tomt, men möttes av en glad barbro som inte alls hade planerat dråp. Jag knallade mest runt i frisörsalongen när alla gjorde sina vackra uppsättningar (jag blev klar igår med min) och efter det kollade vi på några don't drink and drive filmer. Slutade med att hela klassen fällde tårar och stämningen blev otroligt dålig. Sjukt vad man påverkas av detta.

Lunchen fick oss på lite bättre humor, våra andedräckter blev dock inte bättre av vitlöksåsen som serverades idag. Naturkunskap väntade efter och vi köpte vårt fredagsgodis för att överleva lektionen. Jag somnade, julia somnade och lisa somnade. Paying attention, hehe. Jag och julia lämnade våra mannar och gick mot tåget. Där sov vi båda vidare och vaknade i älmhult. Där skiljdes vi åt olika håll och nu har jag varit vuxen och läst tidningen tillsammans med en banan.

Ikväll tänkte jag våldgästa lisa och amanda som ska mysa tillsammans ikväll. Tråkigt nog vet dem att jag kommer, om jag dyker upp, annars skulle jag ha överraskat dem rejält! Nu tänkte jag knapra på lite knäckebröd.

finaaast

årh

typiskt att jag lyckas pricka in att försova mig på frisörtekniken, IGEN!

It's always the same

Utmärkt dag, in och ut. Startade dagen lite för galen kan jag känna. Busschaffisen i växjö var något enastående och ganska klockren. Bussarna borde anställa fler människor som pratar glatt med sig själva om vad man borde göra åt snön. Detta var ett bra sätt att köra igång dagen med, eftersom jag bortser från min morgon som jag kan sammanfatta med, snooza för mycket, äta för lite, leta efter saxarna och sist men inte minst promenera i blåsten + en halvmeter snö. Ungefär.

Vi hade frisörteknik hela dagen, det var guldvärt trots att dagen kändes som tre dagar och 2 timmar. Vi fick slinga foliéslingor med riktig blekning. Halleluja! Jag och alexandra gjorde ett bra jobb och sammarbetade som ett team, med assistent. Incident ett inträffade i matsalen och ingen aggerade tillräckligt fort tills jag tog språnget och nästan trillade i creamefrechen (hej rättstavarN). Efter lunchen fick vi göra en uppsättning, jag blev nöjd och sedan gick vi lite i stan. Jag köpte återigen en tröja på monki, endast 40spänn! Helt ok. Tåget rullade in vid halv och incident 2 inträffade. Där aggerade de som behövde, resten gled vidare. helbra folk att spendera med 40 minuter på tåget på morgonen, hela dagen i skolan och 40 minuter på tåget efter skolan. Ni är bra!

Jag och amanda åkte hem till lisa. Hon lagade goda nudlar till oss och vi pratade och hade oss. Mutter, hehe! När amanda lämnade oss klippte lisa mig och jag klippte henne. En kopp té och prat gjorde kvällen strålande. Nu är jag hemma, 22.14 och nu ska jag börja skriva på naturkunskapen, känns som att jag borde och måste skicka in den ikväll. Kuhuuul. Hejdå.

I'll come back to you someday

Matte och engelska var ganska så okej idag actually! Med lite frukostpaus och apelsinfika så klarade vi oss igenom dagen ganska bra. Jag behöver egentligen inte säga mer än så. Jo, nämna att det var snöstorm också kanske. Gosch. Tåget var bra och vi hade kul. Liten punkt där också. Min svarta jacka var inte längre svart, den blev vit när jag steg innanför dörren, för er som antecknar.

vi saknade också julia och amanda idag.
nu stickar jag som en gammal tant, ett pannband för min mössa har någon jävel slarvat bort. Kan vara jag, kan vara någon annan. Vet inte riktigt, men vad jag vet nu är att jag ska duscha och äta apelsin. hejsvejs!

den enda personen som tagit upp min tankekraft 24/7

Idrotten var bra idag, blueteam vann fia med knuff och vi fick bestämma straffet. Var glad att jag själv slapp genomföra det, det hade inte funkat. Sedan körde vi igång med volleyboll, innebandy och basket. Jag fastnade på volleybollen tillsammans med några tjejer och jerry, vi klådde dem och vi gav dem chansen att vinna när det blev killarna mot tjejerna. Måste göra det rättvist, hehe. När idrotten var över bänkade vi oss på elementet och försökte värma vartenda del i kroppen som kunde tänka värmas. Tills vi senare var tvugna att bege oss ut i den fruktansvärda kylan igen, ingen höjdare.

Lunch på det och därefter svenska. Vi fick en uppgift som skulle skrivas och skickas in samma lektion. Vi fick med andra ord jobba häckarna av oss. Gick bra och vi kom med tre-tåget hem utan att springa. Eller ens promenera i rask takt. Det satt typ jättefint! Jag gick hem, åt lite och vidare till träningen. Idag var vi lite fler barn, 6 närmare bestämt har antalet dubblats. Sjukt att gå från 40 barn till 6, lite lugnare.

Nu har jag kollat det nya avsnittet one tree hill, bra.
borsta tänderna och sova står på tur.
godnatt.

vi bråkade lite, jag stängde in honom i glasrutan, sen blev han snäll.

heartbeats


Igår krympte vi några centimeter och på bredden vidgade vi oss lite.
Jag tror förresten att hela min familj avgudar mig när jag sjunger i duschen, det såg ut som de på deras blickar när jag kom ur badrummet. Ikväll tar jag nog nya toner på elitnivå, hehe.

du var den bästa

Mitt huvud har varit på vift hela kvällen, men har nu landat mjukt på sängkudden. Jag gav naturkunskapen en chans, men naturkunskapen gav inte mig någon. Jag stängde ner de lika fort som jag fått upp det och det är inte bra. Det är inte mycket till hjälp att vi har ett engelska arbete som ska skrivas. Konstigt att det ska vara så svårt att välja en låt att skriva om, en låt av miljoner.

Att somna på momangen hade varit drömmen. Vilket jag pretty much kan glömma. One tree hill är min räddning. Imorgon gäller idrott, svenska och gymnastik!


GE MIG!

heart of a lion

Jag har världens finaste vänner, utan tvekan!

Idag var skolan lika bra som den alltid är. Vi pratade om hårfärg och fick sedan färga våra dockor med balsam. Huxflux var klockan mer än tre och vi slutade. Begav oss mot biblioteket där jag och julia öppnade våra hjärtan och sedan traskade vi vidare mot ica. Där åter igen, jag och julia, skulle handla. Tåget gick och vi åkte, lite prat och sedan slocknade jag i sätet. Vaknade när den irriterande rösten berättade att vi var i älmhult och jag åkte vidare till haganäs. Träning! Sakta men väldigt säkert går det framåt. Körde lite hejvilt i min egna värld.

Nu är jag hemma och nötar engelska oregelbundna verb. Har precis ätit lite morätter och vet inte riktigt vart mitt huvud är påväg just nu. Återstår väl att se vart jag har hamnat vid slutet av kvällen.

måndag

Skönt med sovmorgon idag, det behövdes efter helgen. Nog känns det udda att äta både frukost och luch i en och samma måltid, men de fungerar. Jag har just druckit mitt te och kollat ett avsnitt one tree hill. Om tjugo minuter befinner jag mig på stationen och sedan på skolan för lite bild och form tillsammans med bästa. Jag har saknar er alla! :)

:D

Jag är HEMMA! Känns rätt bra att vara hemma efter 3 dagar på flykt i nässjö. Fast det har varit med härliga människor, fyrstjärnigt hotell och en hel del skratt i idrottshallen. Världens härligaste kursledare också, åh vad jag tycker om dem! hehe.

Fredagen innebar mest väntan på allt. Väntan på tåget i alvesta, vänta på att klockan skulle bli 6 i nässjö. Sedan satte vi igång, vi blev tilldelade våra rum och begav oss mot konferensrummet. Pratade om allt som hörde utbildningen till och vid 8-9 åt vi hotellmat. Schnitzel på tallriken, mätta och glada somnade vi senare. Lördagen började med hotellfrulle (som jag skulle kunna leva på livet ut) och vid 9 knallade vi över till idrottshallen där vi lekte av oss. Klockan 12 åt vi på thairestaurangen, lekte lite till och vid 6 åt vi på hotellet. Teori senare på kvällen innan vi fick lite sömn.

Söndagen var i stort sett lika dan, frukost, idrottshallen, thai och lek i idrottshallen igen. Lite väntan på att tåget skulle komma och avgå och nu är jag hemma. Händelserik kväll på alla kanter. De som dominerade och gjorde det lilla extra var nog ändå ledarna. Jag önskar att vartenda en av er skulle få träffa dem! Nu ska jag försöka äta lite mat och skulle behöva ta mig an en och en annan läxa. Noll självdisciplin är inte så bra i det här fallet.


att se det rinna ut i sanden gör mig ledsen.

alive

tänkte bara säga att jag lever!
och kommer hem imorgon

:)

nässjö!

Kort dag i skolan idag, rätt fint att komma hem klockan 12. Vi spenderade lektionen åt att lära oss folieslingor. Det var kalasigt och innan jag ens hann börja skulle vi sluta, kändes det som. Nu sitter jag i köket och ska snart äta lite. Har packat klart det mesta nu tror jag och om en timmme åker jag mot nässjö och kommer hem på söndag. Hoppas på en helt okej helg trots schemat.

min mobil kommer att ligga varmt om hjärtat på kvällen, så ni vet.
hehe.

put this words down into your notebook


tänkte bara säga att jag saknar hällevik, lite för mycket.
nu ska jag gå och sova.

when violet eyes get brighter, and heavy wings grow lighter

Jesus vilken dag. Bra på alla håll och kanter, 50 spänn fattigare på cupen. Något som inte fick hända.Vi hade frisörteknik hela dagen och fick lära oss ett nytt klippsätt, det sista. Lika längder så att säga. Det var jobbigt för både rygg och axlar, så vi pausade med lite rörlig gympa, sedan återgick vi till klippandet. Mot slutet av dagen hade ingen någon ork kvar och vi fjantade mest runt och stylade våra dolls.

När vi slutade sprang jag lisa och amanda in till entrepenörhuset och köpte kaffe, lisa fick bajs i näsan och vi gick vidare mot monki. Där köpte jag en tröja (därav mina försvunna 50kr, rean var gudomlig.) och sedan gick vi mot tåget. Lisa och amanda var löjliga och jag gick sedan hemåt. Lagade snabbmakaroner och falukorv a la kirre. Sedan körde pappa hem mig till lisa och vi gick upp till den gemensa lägenheten och körde på både roddmaskinen och crosstrainern. Lite olika övningar på fri fot och sedan en halv timme i bastun med prat och ansiktsmasker. Riktig härlig kväll och jag lär inte kunna ta mig ur sängen imorgon. HEJ TRÄNINGSVÄRK!

Efter en dusch med hårinpackning och diverse så sitter jag nu här och har precis skickat in en del av naturkunskapen, bara andra delen kvar. Sedan ska jag packa ner allt jag behöver tills imorgon. Imon har vi dessutom bara en lektion fram till kvar över 11, frisörteknik(yey!) och sedan åker vi hem igen. Jätte okej.

dags att skriva lite till, puss!

people they come and people they go

my apathy for apologies is getting stronger, can't take this any longer
so why dont you figure out if you want this or not+
ful                                 +         kycklingvinge= ful kycklingvinge
hjälpte er med rebusen lite

mister cool

Att ligga utslagen på soffan nu är rätt så skönt. Det har varit en lång dag idag med en hel del frustrationer mot eftermiddagen. Matte stod över på listan. Jobbade lite med excel och lite i matteboken. Lite frulle och lite mera siffror hit och dit. Ingen vidare lunch idag, den innehöll mest bönor. Så vi spenderade vår lunch i matsalen och planerade vår sommar. Jag längtar redan efter sommar och sol, fast först får gärna våren träda fram. Efter att vi spårat ur (som alltid!!) med cykelturen, gick vi vidare mot lektionsalen där engelska väntade. Lite hörövningar och nårga skrivuppgifter senare slutade vi.

Jag lisa och amanda givck mot stan och vi såg för många saker vi ville ha. Ville nästan gråta över min ekonomi ett tag, men tog mig samman och låtsades inte kolla på plaggen. Tror det var bäst så. Mötte upp våra andra tågmates och åkte till älmhult där jag skulle fixa andra tågbiljetter inför helgens flykt. Gick inte alls bra då alla x2000 platser var slut. Great. Istället får vi ta ett tidigare tåg och döda tid i nässjö i cirka 2 timmar. Tur nässjö är nästan lika stort som stockholm då, så att det finns lite att roa sig med. hm, kanske inte.

Jag har precis duschat och ligger som jag sa rätt skönt. Fast har förflyttat mig från soffan till sägen där jag ligger minst lika bra, om inte bättre. En tallrik spagetti och köttfärssås satt där de skulle i magen. Just nu ligger jag och lyssnar på min nya spotifylista med låtar som inte får glömmas bort. Därför har jag så fint döpt listan till "oförlåtligt att glömma". Kanske jag delar med mig.

Frisseteknik imorgon, YEY!

'

Det. Går. Inte.
Var är pappa när man behöver honom som mest?
nu  förtjänar jag ett one tree hill avsnitt!

I wanna live a life from a new perspective

Snöig dag minst sagt, men också väldigt bra. Idag började vi dagen med idrott med it-medida. It-medida tycker tydligen inte om FR1, vi är högljuda och allmänt jobbiga. Vad gör man med folk som tycker man är högljud och allmänt jobbiga? Jo, man klår dem i innebandy. Som pricken över i:et, med en hel del hjälp av Jerrys coaching. Han är bra.

Fisklunch och efter det skulle vi tydligen på föreläsning om a non smoken generation. Den visan har man inte fått gå igenom förut, eller jo, 2 gånger förut faktiskt. Det var helt okej. När den var slut var de dags för att bara sitta och nöta word. Skrev så att fingrarna blödde (inte riktigt) och vid tre sprang vi som galnar till tåget. DET var jobbigt. Jag traskade hem med sällskap av martina som övervägde att ta skånebussen hem till vår gata. Lat är ordet för sådana som henne.

Mat hemma sedan träning på haganäs. Idag var de tre barn i min grupp, ganska stor skillnad att gå från en grupp med ca 40 barn till en med 3. Efter träningen gick jag hem. Notera att jag gick i snöfall blanat med regn, sådär härlig känsla. Nu har jag egentligen alldeles för mycket att göra, syftar enbart på svenskan. Jag vill inte sätta igång, men de är nog dags för det nu. Kanske jag återkommer när jag är klar, om jag inte drabbats av dyslexi.Tjing!

according to you, I'm difficult, hard to please

Idag är det måndag som alltid startar med en så skön sovmorgon. Jag knallade runt här hemma, drack morgonkaffe (vuxenpoäng!!) och tog det allmänt lugnt. Sedan blev det dags att knalla ner till derés och sedan vidare mot tåget. Vid den tiden hade jag plockat upp lisa och sällskapat med henne. 20 minuters försening och blå/rött tåg till växjö.

Bild och form med marie verkar alltid bli lika toppen. Idag målade vi färgcirkeln med vattenfärg hela lektionen. Kändes som om vi var tillbaka i barndomen, igen. På något vänster hamnar vi alltid dit bak i tiden när jag träffar mina kära kamrater, hehe.

Vi hann med tre-tåget och jag knallade hem i ös-snö. Åt lite och sedan åkte jag vidare till haganäs för träning. Åh! jätte super bra. Nu satsar vi järnet. Tror det börjar fint med en fet träningsvärk imorgon, inte helt omöjligt. Lite mat efter träningen, duschen och nu sitter jag med det där som alla fruktar. Svenskan.

Jättejättejätte stort grattis till palmen, 17 år är inte illa!

fin!

:)Jag hoppas innerligt att det är här jag och anna ska bo i helgen!
4 stjärnigt är helt okej.

I drew a line you for

Det luktar nystekta biffar/köttbullar i hela huset, jag har precis vaknat från en 2 timmars lång powernap och min motivation till att skriva en tidningsartikel finns inte. Det går inte riktigt, men jag ska kämpa på iallfall lite till. Det tar emot. Nu vill jag mest ha måndag, ledig förmiddag, bild och form och träning på kvällen! Det jag ser mest fram emot är naturligtvis det sistnämnda. Ska bli skönt att komma tillbaka i gamla rutiner igen.

nu ska jag söva köttbulledoften med apelsin.
Känns bra att the hills börjar om en kvart och the city strax efter. Det är bra för min artikel, som säkert kommer att bli gjord. Not.

need you now

Idag vaknade jag klockan nio av att alla sms som skickades igår ramlade in i min inkorg. De vibrerade och lät ett tag, jag fick nog och gick upp. Glad över att min mobil fungerade igen. Så var inte fallet, mitt nät är fortfarande nere och det är fruktansvärt irriterande. Det är inte bra att vara besatt av mobilen, att behöva kunna använda den 24/7 och lite till. Kan vara bra att vara utan den ett tag, särskilt en dag som denna då jag måste få svenskan gjord.

sucky

kul att halebopsnät är nere! som förövrigt har förstört mina planer för kvällen, fuck that! Jag har istället friterat bananer och ätit glass, det var gott. Nu ska jag kolla på film på femman! Puss!

there's just no getting over you

Jag gick i nästan två timmar, varav en och en halv spenderades med lisa. Ute i spåret, snö, prat och kalla fötter. Det var iallafall en mycket bra och trevlig stund. När jag kom hem la jag mig i sängen för att försöka tina upp mina fötter, samt alla delar på kroppen som var frusen. Medförde till att jag somnade och sov länge. Nu har jag vaknat till liv igen och hade tänkt vara duktig och skriva färdigt naturkunskapen. En lång dusch efter det väntar!

pass me the salt

Jag avslutade min kväll med film och sova. Jag somnade om och om igen, tillslut gav jag upp och knallade över till min säng.

Jag vaknade självmant halv nio idag, så jag klev upp ur sängen och la mig framför tvn. Pinsamt nog ligger jag och kollar på disnet channel eftersom tv-shop tagit över alla andra kanaler. I vilket fall som helst tänkte jag gå och göra i ordning frukost och senare blir det en promenad med lisen.

saker som kan vara bra att veta

för att kunna föra en konversation med lisa bör dessa beteckningar vara något att ha i minnet.

8o|
*-)
(h)
^o)
:|
+o(

|-)

den sista går att använda ifall ni skulle bli trötta på hennes prat.
nu ska jag fortsätta laga tacopaj, ikväll kanske jag springer över till lisa.
puss!

Let me shake up your world

Fredag idag, woah! Ganska ok för min del.
Idag startade vi två nya kurser, frisörteknik B och naturkunskap A. Första lektionen fick vi besök av en L'anza kille som pratade om deras produkter. Intressant var det och vi åt lite nötter på rasten. Efter rasten fick vi vara i salongen och styla varandra och pröva på produkterna. Också helt ok.

Idag serverades kycklingfile och vi alla hoppades på att någon skulle trilla i trappen då vi hade första parkett plats. Troligtvis var de ingen som halkade för att dem tydligt har satt upp lappar med en klar text "halkrisk". Så vi gick till gvg för att köpa godis för att klara oss igenom naturkunskapen, gick helt okej och vi blev släppta så att vi hann med tre-tåget.

Ikväll ska jag och martina laga mat. mums.
ps, jag bajsade inte i mina strumpbyxor.

all the right moves and all the right places

Frisörtekniken är något jag har saknat under lovet. Idag är det torsdag, vilket innebär just det. Frisörteknik. Vi övade på uppsättning och att rulla permanent inför en tävling vi får välja om vi vill vara med i eller inte. Jag är sugen, fast ändå inte. Beslutånget kan man också kalla det med andra ord. I matsalen föll person efter person i trappan. Jag har själv suttit i samma sits, förjävligt! För övrigt har det varit en riktigt bra dag, som vanligt. Mot slutet spårade det ur med vattenkrig i tekniksalen.

Skyndade vidare mot stationen vid 3 och hann med tåget. Rätt gött. Det är inte lönt att skriva ut hur tågresan var, för de är samma sak varje dag. Samma galenskap! Så när vi kom in i älmhult igen traskade jag hemåt, fastnade i en taggbuske i snåret också. Där stog jag i fem minuter och visste inte hur jag skulle ta mig loss. Tillslut sket jag i mina strumpbyxor och ryckte med mig hela plantan hem.

Snart ska jag ut i byn var de tänkt. Köpa lite nytt smink och kanske en promenad med johannis.

how come we don't say 'i love you' enough?

Sista lektionshalvan spårade ur! Jag vet inte hur många gånger jag torkade bort tårarna från mina kinder, för många gånger. Det ville inte ta slut helt enkelt. Vi försökte lugna ner oss med en bollmassage, lyckades inte fullt ut. Fortsatte galenskaperna till vi gjorde ett jätte-vink-hej-då! Sorgligt varje gång, hehe. Från en sak till en helt annan, också ganska sorgligt, var att jag alexandra och julia var centimetern från att rammas av en buss. Från och med NU är jag inget större fan av bussar eller dess chaffuörer. Särskilt inte dem!

Idag var även jag och johanna duktiga och begav oss ut i snön för en promenad. Mysigt som vanligt. Nu har jag ätit mammas thai-morots-blandning. Som var aningen för kryddad. Min mun bokstavligen brinner just nu och jag har säkerligen svalt tre liter vatten. Nu har det övergått från att brinna till att solbrännas ungefär. Tänkte att jag skulle borsta mina gaddar och försvinna ner i djupet (sängen) och sova.

a little less sixteen candles, and a little more "touch me"

Lång onsdag och den är fortfarande inte över på ett tag. 1½ timme kvar. Kämpa!

Matten var vad matten brukar vara. Man sitter snällt på stolen som en trött nickedocka och räknar talen i boken, isolerad med musik i öronen. Idag tog vi även tillfället i akt och åt frulle. Det var gott och mättande. Efter att ha haft näsan i boken ytterliggare en timme så tog vi lunch. Då var vi glada att vi redan hade frukosten i magen för den var inget att hurra över idag. Nej.

Nu har vi svenska och skriver om påståenden och argument. Jag har blivit övergiven av mina bordskamrater och nu finns endast emelie hos mig. Tre stolar bort från mig, helt inne i sin egna värld och musik. Nu återkom dem igen, med tom och jerry kex och brago kakor i sina händer. Tur jag sitter jämte lisa, hon bjöd mig på en kaka. Kan bli en bra eftermiddag trots allt.

och du säger att det är uppenbart att det aldrig var du och jag

Mötet var snabbt avklarat och tog endast 45 minuter. Jag körde hem i snön och skrämdes till döds av en isbit som krashades mot rutan. Sådär rolig biltur med andra ord. Jag och pappa lagade lite mat efter vår hemkomst och det blev gott. En lång dusch och letat tågbiljetter till nässjö har jag tryckt in nu under den senaste timmen. Nu tänkte jag lägga mig i sängen och försöka somna ännu tidigare idag. För det blev inte så tidigt igår trots mina trötta ögon. Ikväll kan jag verkligen behöva det, för det vankas en intensiv onsdag med matte och svenska.

Har förresten fortfarande inte förstått mig på vad puffa på facebook är? Varenda individ puffar ju, men jag ser ingen som helst mening med det. Det är ju inte så att de kommer en pust som gör att jag blåser omkull från stolen, eller att jag får en snyting bara sådär! Bättre att puffa på riktigt, imorgon ska jag puffa hela älmhult, starting with tågmates! Godnatt!

12 januari

Det märks på tågen när det är vinter. Idag var de 20 minuter försent. De gjorde oss egentligen inte så mycket då vi fick mindre tid att döda innan idrotten. Hann med en hel del på idrotten idag. Olika sorters tävlingar, kan vara bra för vår klass är oerhört tävlingsinriktade. Segrare för fia med knuff var gröna laget (mitt, hehe), resten av tävlingarna vann ett och samma lag.

Efter luch hade vi svenska, som egentligen var engelska. Vi kollade på I faderns namn, bra film sedan fick vi gå hem. Vi pausade på stationen och åt våra nötter. Tåget var i tid så vi kom på de i tid, väldigt trångt dock. Snopna blev vi när vi skulle hoppa på de tåg som alltid kopplas på i alvesta. De fanns inget! Galet.

Musik och en promenad hem satt fint och en banan efter det. Nu väntar jag på att klockan ska ticka till halv, då ska jag befinna mig på haganäs på möte.

vill man leka så får man leka. tjing så länge!

you make it real for me

en låt för mig


en låt för dig


en låt för oss alla

och en bild. Jag tror att jag kan få många timmars sömn inatt, jag har redan börjat gäspa, klockan är 20.01. Kanske inte blir så svårt att ta sig upp trots allt. Imorgon drar vi på oss idrottskläderna och träffar jerry. Lite svenska också. Kan bli en fin dag. Nu ska jag lägga mig i sängen (ja, redan) och kolla one tree hill. Godnatt mina kära och icke så kära.

hello seattle!

Jag är lite ledsen över att våra lediga måndagar är över, vi får istället nöja oss med sovmorgon till kvart över 12. Som å andra sidan inte är något att hysteriskt gråta över. Istället för att stiga upp halv 6 så sov jag ända till halv 8 idag. Åt en lång frukost, tog en varm dusch och hann till och med vila lite på soffan. Jag fruktar lite för hur det ska gå att stiga upp imorgon.

Idag hade vi bild och form för första gången med Marie, som för övrigt verkar vara helcool. Vi pratade lite om färgläran och så fick vi pyssla lite. De var mysigt. Efter skolan tog vi tågåkare en fika på askelyckan, g-o-t-t! Riktigt kalas att träffa alla fina idag! Känns helt okej att vara tillbaka i rutinerna också.

Nu sitter jag och drar bort alla tippar från naglarna och har precis ätit. Känns bra.

we have to take our clothes off
Tre smakprov på hur det faktiskt spårade ut när jag och lisa blev lämnade ensamma den ynka timmen.


Det känns bra att du tagit tillbaka din plats där du befann dig.
För det skapades ett tomrum av tystnad och tankar.

Det är nog bäst för båda om jag försöker låta bli

6-1. En helt okej match med andra ord som inkluderade en inte helt okej olycka.

Gårdagen var som jag tidigare nämnde en bra gårdag. Den spenderades återigen hemma hos lisa, som mina senaste tre dagar har gjort, på ett ungefär. Vi sprang mest runt i den tomma lägenheten och fixade det som behövdes. Matilda knackade på och efter ett tag var vi fullbordade. Vi körde igång med ett spel julia hade med sig för att mjuka upp stämningen lite, komma i rätt mood. Avslutningsvis dansade vi, allt där emellan är en gåta. Plötsligt försvann julia, matilda och carolina på annat håll och då var det bara jag och lisa kvar. Jag vet inte var i skallen det knäppte till, men helt plötsligt stod vi där, invirade i toalettpapper och med en kaptensbida runt armen. Tog galna foton och livet hann ikapp våra hjärnor, men ACK så roligt vi hade! Jag tackade för mig och åkte sedan hem runt halv 2 tiden. Så tack igen lisa, på nytt, för en toppen kväll!

Bilder väntas komma inom kort!
nu har jag lagat stuvade makaroner, avnjutit dem och tänkte kolla på någon film nu. Imon är det back to reality igen, FR1 med andra ord!!

i'll be you number one with a bullet

Hade jag hunnit berätta om gårkvällen innan jag ska iväg, hade jag gjort det! Tiden är knapp och jag har precis vaknat. Vet inte alls hur det ska gå när skolan börjar, vilket är imorgon(!) som förvisso börjar med en mjukstart. Kvart över 12 känns rätt okej ändå.

nej, dags att göras vad som skall göras.
innebandy idag.

dance dance, we're falling apart to half time

Nu sticker jag iväg och har en utomordentlig kväll med världens bästa!

who would you call with your last goodbye?

Halv 10 idag, framsteg, starkt!
Sedan gjorde jag det dumma misstaget att förflytta mig till soffan med en filt, det blev följden till att jag somnade. Två steg tillbaka. Kan fortfarande inte begripa att det är 2010. För mig är det 2009, mest för att det låter bättre att säga.


Det skulle kunnas jämföras med hur jag känner mig just nu. Mitt huvud är tugnt, jag har ont i halsen och ryter mest åt alla i huset. Det fick mamma känna på innan idag, poor thing. Tror det är tillåtet att jag sover idag, blir sängliggande till ikväll. Det borde vara helt okej.

I remember what you wore on our first date

Mjukisbyxor och mystofflor på, även den varmste koftan jag kunde hitta i min garderob. Det har varit en kylig dag minst sagt, vi bara klagar men livet lever vidare på sitt vis. Klockan två startade min dag på riktigt då jag tog tillfället i akt att gå en runda i kylan, ner till byn och hartmans där mina kära följeslagare väntade. Blev en dunderfika tillsammans med evelina, elisabeth och lisa. Det kan vara svårt att tro att vi en gång haft SÅ mycket gemensamt. Vi pratade både om det ena och det andra, mestadels slutade alla ämnen med "åh så roligt vi hade då". Något i den stilen. Efter att ha fått prata av oss i 5 timmar, druckit lite kaffe och ätit en god baguette så stängde fiket och vi var så gott som tvugna att bege oss hemåt. Jag övervägde nästan att krypa hem på alla fyra när jag halkat väldigt synligt, dock föll jag aldrig. Kikade snabbt runt omkring, ingen såg och jag gick vidare som om inget hänt.

Hemma en snabbis, slängde på mig ett par strumpbyxor under jeansen, en stickad kofta och sedan var jag redo för många timmar ute på hala isen och mödarbacken, trodde jag. Efter en halvtimme var mina fötter förfrusna, jag kände mig mest som en snögubbe då vi åkt ner från backen på julias homemade stjärtlappar. När vi alla var genomfrusna kände vi för lets dance, som tydligen bara 40+ kollar på. Lämnade robin och daniel och gick vidare till lisa. Där mös vi framför tvn, med tända ljus, goda bullar och kakor + mjölk.

Halv 12 begav vi oss hem igen. Fortfrande lika jävligt och kallt ute. Jag har tagit på mig det varmaste och mysigaste jag kunde komma åt. Väldigt redo för att krypa ner i en, förhoppningsvis men inte så troligt, varm säng. Imorgon blir en bra dag och en väldigt bra kväll!

lit up the world as I fall asleep

tio i tio, i'm up!
Kände att jag  var tvungen att snooza de där 50 minutrarna innan jag kunde kliva upp och in i duschen. Imorgon tar vi ett nytt tag!

Idag borde jag kanske inte skriva mina planer för dagen, de verkar aldrig riktigt stämma över med det jag har skrivit ner. Vi alla får helt enkelt leva i ovisshet idag, även jag. Vad jag hoppas på är att träffa de saknade. Hade mer än gärna följt med mami till kristiansstad idag, fast jag vet att det skulle gå illa åt min plånbok. Därför tog jag mig själv i örat och sa bestämt nej. Nu ska jag rota lite i kylskåpet i hopp om att finna slumrande frukost.

Då hörs vi senare!

let the good times roll

Alla mina planer för dagen ändrades. Jag tog inte en promenad genom hela spåret, bara 1/3. Jag träffade inte evelina, jag fikade inte med lisa och titti och jag träffade inte grabbarna. Istället plockade jag fram min kockmössa och mitt kockförkläde och placerade mig framför spisen. Pasta och skinksås fick bli dagens rätt. Det blev gott och min tallrik var full, jag har en tendes att plocka till mig mer mat än jag äter. Märkte jag idag när jag slängde hälften.

Framåt kvällningen åkte jag hem till lisa för att mysa. Hennes pappa bakade oss väldigt goda pannkakor som severades tillsammans med glass och sylt. Världens härligaste, båda två! Sedan bjöd lisa på egenbakade muffins och te! Super gott även det! När hon kommer hit ska jag bjuda henne på mina kakor. hehe. Vi myste i soffan framför tvn och sedan var de dags för mig att pysa hemåt.

nu ska jag kolla på film och sova tidigt OCH vakna tidigt. puss&godnatt!

I used to be lovedrunk but now i'm hungover

Det är inte alls okej att jag ställde klockan på 9 idag, somnade om, och vaknade halv 12! Galet. Jag hade gärna givit mig själv en bitch-slap nu, men ändå inte. Jag tänkte bege mig ut i spåret nu och gå en runda.

Mitt horoskop kan nog stämma ganska bra idag. Du kopplar av,  tar det lugnt och passar på att träffa vänner. Kanske återknyter du en gammal kontakt. Det är så mina planer ser ut för idag. Kanske träffa evelina en sväng, senare kanske robin och daniel. Helt okej för mig. Förstod jag inte allt helt fel så skulle det även bli en fika med lisa och titti idag, mycket att hinna med.  Nöjet är helt på min sida, men om jag ska få något gjort borde jag nog sätta igång nu! Vi hörs!

I gave you the benefit of the doubt


en rätt så helskön kväll! De två sista bilderna är lånade av Sophie :)


Så här avslutade jag och martina vårt bastubadande. Isande känsla må jag säga, där låg vi inte länge innan vi kutade tillbaka in i bastun. Nu har vi gjort det iallfall, årets första dopp i snön.

dropping I'm sorry like you're still around

Nu har jag och sis bakat en ny sats kakor efter att ha gått en runda med mami. Kakorna kommer troligtvis att krängas ikväll, efter att vi har bastat. Japp, vi bestämde oss för att dra igång bastun, evigheter sedan sist. Lär ta ett tid innan den blir varm, så meanwhile roar jag mig själv i paint. Sådär bra för min coolness.

Som en parentes så saknar jag min klass fruktansvärt mycket, fantastic four också! Tacka gud för att det snart är måndag igen, hehe.

det känns som skorna börjar klämma

Är det träningsvärk jag känner i mitt högra ben och min högra arm? Isåfall är det illa. Det var nog ett tecken på att jag måste börja träna igen.

idag är det ännu mera snö ute och jag är sugen på att utnyttja det. Med lite bastubad och lite snöbad kan dagen bli ganska bra. Får väl se om jag orkar dra igång den. Annars får jag bege mig ut i backen för lite pulka åkning. Det är så underskattat!

I opened my eyes last night and saw you in the low light

Efter att ha klippt till Johanna lite promenerade vi i nysnön ner till stationen och mötte upp våra motståndare. Det blev en hel del ståhej innan vi fått tag på våra biljetter och tills tåget kom. Vi blev inte alls förvånde över att tåget var 20 minuter försenat. Det är sådant man får vänja sig vid när man pendlar. När vi var framme i osby the city, letade vi upp hallen och tog på de tjusiga bowlingskorna. Upptäckte att mina fötter måste ha krympt då 35orna var de enda paret som passade, märkligt. Som barn på nytt. Vi körde igång tävlingen på liv och död, slutade mer åt det oseriösa hållet då vi blev olydiga och gjorde det mesta med banorna. Vi lyckades med tittis hjälp få snubben som jobbade där att switcha över till discobowling en helt vanlig tisdag. Det lyckades tjejen bra med och vi fick både belysning och musik på hackig skiva. För samma pris dessutom! Som det förmodligen alltid låter så kan vi nog låta bilderna tala för sig själva. Bilderna som för övrigt kommer när jag hittar något att överföra dem med, det stora problemet återkommer så att säga.

När vi bowlat vår timme, var slut i tummarna och fått den där underbara stanken från skorna så tackade vi för oss. Gick istället en osby-by-night runda och letade efter ett ställe att få i oss något ätbart i magen. Tillslut hamnade vi på Osbys pizzera, originellt. Jag åt min 1/4 och lämnade resten av den väldigt mustiga pizzan. Letade upp stationen, var där vid halv, tåget kom 11 minuter över 9. Också sådär roligt på något vänster. Resan hem blev något att diskutera. Vi försökte utan biljett, slutade med att jag tog fram plånboken. Minst sagt konstiga händelser på tåget.

Jag och martina tog oss en tur till nicklabacken för att leka av oss lite med molle. Vilket slutade med att jag omedvetet knäpper upp kopplet och han kutar iväg till en fet rottweiler och en annan hund. Lagom pinsamt. Vi gick hem i skam och nu har jag krupit ner i soffan i hopp om att finna lite värme. Det går framåt, särskilt med en kopp te i handen.

we'll dig a deep hole, to bury the castle.

Som om vi inte hade tillräckligt med snö redan, så ska det snöa lite till. Inte mig emot, har vi redan snö spelar de ingen roll i vilka mängder. Det skulle dock inte göra mig ont med sol och +25. Nu är läget som det är, får väl ta och leta upp min stjärtlapp(?) och åka lite istället.

Jag ska snart ut på vift i det vilda vädret med lite ärenden. Senare idag ska jag försöka hinna med att klippa johanna. Ikväll var det tänkt att tjejerna skulle bowla, jag tänkte göra en fuling och följa med som sällskap, potentiell hejarklack.

Nu ska jag riva potatis och steka raggmunkar.

det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig

Jag vet inte hur min blogg ser ut för er efter (!) att ni har tryckt på uppdatera-knappen, men jag orkar inte riktigt göra något åt det längre. Idag var jag och hämtade ut parfymerna som jag och mamma har beställt, nu luktar hela huset. Sedan gick jag en lång runda i spåret med musik i öronen, det var skönt.  När jag kom hem tog jag en lång dusch tills kallvattnet tog över, åt lite frukost och la mig framför tvn. Har även lagat min egen middag idag, framsteg.

Nu skrämmer jag mig själv med att lyssna på melissa horn, vet inte vad som händer med mig. Det bådar inte gott iallafall, så nu kryper jag ner i sängen med en film och kanske en syster.bökhult en vinterdag.

januari - mars

Januari.

2009. Detta år inleddes tillsammans med gamla goda vänner i en lägenhet i centrala Älmhult. Egentligen befann vi oss på torget vid årsskiftet. Jag hade ett nyårslöfte som jag själv aldrig trodde skulle brytas, men med tiden gick det inte att undgå. Jag invigde även detta år med en års-inventering på Willys för att fortsätta samla in pengar till vår språkresa. I samma veva var jag fast i one tree hill igen. Det är något man aldrig kommer att komma ifrån. Skulle kunna jämföras som Karlssons klister. Har man väl satt på de, då sitter det. Som en drog.

 

Jag tappade för första gången min röst på riktigt. En vecka gick jag runt i skolan och lät som en pedofil i väntan på att det skulle reda till sig där inne. Det gav inte med sig på ett tag, jag fick leva med att prata som om jag vore i målbrottet. Jag levde vidare mitt liv trots denna drastiska sjukdom som svept över mig. En fika med lisa och jag trivdes som fisken i vattnet.

 

Intrigerna bland tjejerna i klassen startade. När jag tänker tillbaka på den tiden, så kan jag med all ärlighet säga att jag inte har en endaste aning om vad som startade det. Jag vet bara att jag befann mig någonstans där mitt emellan.

 

Informationskvällen på John Bauer gjorde ett val åt mig. Jag skulle in, vad det än krävdes. Om det är möjligt att vara kär i en skola, kan jag garantera att jag blev det då. Jag gav mig fan på att det var den skolan jag skulle tillbringa de tre kommande åren. Jag sökte in och höll tummarna.

 

Den 27e januari spikade vi datumet för spanien resan och min resfeber började nästan smyga sig på redan då, trots alla månader där emellan. Mot slutet av månaden ställde vi till med festligheter som tjejkväll både hos johanna och evelina. Sena kvällar, många skratt, en del tårar och en hel del spel. I samband med ladiesnight så började vi även besöka näset för grilling. Redan i januari, kan tyckas tidigt. Det var det nog också, alldeles för tidigt. Just då lät det som en bra idé.

 

Sista dagen i januari tillbringade jag tillsammans med adam och hans familj i växjö. Vi befann oss sittande i konserthuset tillsammans med många andra Magnus Betnér-fans och skrattade i kör. När vi nästintill hade skrattat oss hesa av alla otroligt råa, grymma skämt åkte vi vidare till aktivitetshuset för att fira Adrian och Martin. Det var också det sista jag gjorde i januari.

Februari

Vad jag kunde dra för slutsatser utifrån min blogg så blev jag alltså påtvingad att installera spotify, utan att ens veta vad det egentligen var för något. Det visade sig vara min dators minnes-räddare och även min egen hjälte.

 

Vårt första nationella trädde fram och det i svenska. Jag förstod nu att det skulle bli en tuff termin, men det skulle vara värt varje sekund av det. Det blev plötsligt väldigt mycket att ta i tur med vad gällande skolan, men Erik’s låt hurtful tog mig igenom dagarna både på skolfronten och alla andra fronter.

 

Lokalfest i ormakulla höll stämningen i liv. Jag sällskapade med nytt, ganska främmande folk hela kvällen. Det blev sportlov då det hölls en till lokalfest (ovanligt många för att vara samma månad här i älmhult). Jag och Evelina dansade oss genom hela kvällen tills värken i fötterna stred oss över huvudet. När vi ändå talar om tjejerna så bestämde vi oss för att hyra bubbel/ångbastu på ikea med alla tjejer som resulterade i tre, jag titti och evelina. Lyckat och mysigt! För att fortfarande tala om denna lilla varelse så var det även första gången vi två bestämde oss för att träffa daniel och robin. Första gången i länshult blir en dag att minnas. Biljard, pingis, fotboll. Det förblev en början på en rätt så jävla bra vänskap.

 

The fray – you found me var en låt som även den förgyllde mina dåliga dagar, gjorde även mina bra dagar bättre. En runda till ängelholm tillsammans med världens, troligtvis, bästa lag var en upplevelse. Avslutade kapitlet med balders och pulsedriver.

 

10 januari är och förblev den sämsta dagen på hela året. Av många anledningar. Jag stirrade en hel dag ut mot järnvägen och tårarna föll som floder ner för kinderna. Det jag önskade mig mest i hela världen förstördes av bara ett endaste samtal. Ett samtal jag inte skulle orka en gång till. Varje dag vill jag ta komma tillbaka till den tiden då samtalet aldrig existerat.

Mars

Jag kämpade vidare med att hålla tårarna inne. Fick en rå kommentar av pappa angående mitt utvecklingssamtal. Mamma – ” - Vad sa läraren om kristin nu då?” Pappa- ”-Hon sa att om de inte hade kunnat lära henne något förut, så kommer de nog inte kunna göra det nu heller. Varför försöka nu när det bara är några månader kvar?”.

 

Fredagen den 13 blev min otursdag då jag försov mig till nationella provet och blev anklagad för att se ut som ett spöke. Istället fick jag leva på att jag hade sett årets första nyckelpiga och geting. Våren började med andra ord krypa fram , sakta men säkert. Solen hittade också fram till verkligheten, ett större tecken på blomstring!

 

18årsfest i aktivitetshuset och min första köpta gb-glass. Att min pappa fyllde år och att jag fick mitt preliminära intagningsbesked gjorde mig överlycklig!

april - juni

April

I april hände följande saker:

 

1.Jag har för första gången iår tagit på mig min bikini för att sola utomhus.
2. Ätit min första piggelin.
3. Tvättat mammas bil, vilket är väldigt somrigt!
4. Sett årets första fjäril, (3 på en och samma gång)
5. Skrikig mig hes för att jag sett årets första väldigt stora spindel.
6. Råkat ut för en kissande parvel på barngympan.

 

De första dagarna var redan väldigt händelserika och mildare blev det inte. Jag sa hejdå till mamma och gav henne kramar så att hon skulle klara sig en månad framöver utan mig för att spendera en månad i thailand. Tredje Balders på året ägde rum för min del, som förövrigt var en kanonkväll. En festkväll hemma hos gabriel blev en tokig kväll för oss alla. Inte på det galna sättet, utan åt det bättre. Vi försökte oss på en tjejkväll hemma hos lisa också. Vi åt och hade det riktigt trevligt tills killarna störtade in genom dörren, en efter en och tog över soffan och tvn. Där förstördes en perfekt kväll, återigen av dessa grabbar.

 

Martina fyllde 18 år som firades tillsammans med familj och lite släkt. Jag mådde helt perfekt vilket jag kan konstatera av denna text citerad från bloggen. ” Klockan är tio och det är redan strålande sol och värme ute. Amazing! Sitter ute på altanen i en solstol, har precis avnjutit min glass och nu irriteras jag av en surrande humla. Konstaterar att gräset skulle behöva klippas, och är redo för att flytta ut resten av utemöblerna, hör fåglarna kvittra,  musik som strömmar genom högtalarna på spotify och med kisande ögon har jag även konstaterat att jag mår bra! Jag mår helt perfekt! Och vädret är helt perfekt!”


Jag grillade för första gången utomhus och gjorde en delikat middag till martina och pappa. Med en uppvisning och valborg som spenderades hos Simon Arnell kunde vi välkomna maj med ett leende på läpparna.


28 April blev månadens dag då jag, pappa och syrran styrde bilen mot helsingborg för att hämta upp en alldeles ny familjemedlem. Inte större än en hand packade vi in oss i bilen, med en till man i huset.

Maj

Maj blev en månad med ett fullspäckat schema dag in och dag ut. Den 5 april tog vi fram skumpan och gratulerade martina till körkoret. En middag på sorello avslutade hennes lyckligaste stund. Nu kunde hon köra utan någon bredvid sig, vilket betydde att jag kunde utnyttja henne till fullo!

 

Nian började lida mot sitt slut och det blev dags för spexfoto. Bilden får tala för sig själv, helt enkelt.


Mamma kom hem från thailand och fick träffa den lille molle och jag kan lova er, även hon blev störtförälskad i honom. Badade för första gången i robins badtunna tillsammans med honom och daniel. Vi letade stjärnfall, åkte ut en tur med båten, knäckte en öl och tittade på stjärnorna. Låter romantiskt, men det var det sista ordet jag skulle beskriva denna förödande kväll. Okej, katastrofalt var att ta i, för let’s face it, det var en bra kväll.

 

29-30 maj befann hela vår klass sig i göteborg för att spendera helgen tillsammans på liseberg, stan och vandrarhemmet. Vi åkte oss illamående på alla karuseller, solade i solen, spelade på chokladhjulen och njöt av våra sista dagar tillsammans. Vi gjorde denna resa lika bra som den förra, om inte bättre! På vandrarhemmet träffade vi skånska människor vi inte visst fanns. Härliga prickar allihopa. De märkte vi nog av att några tjejer i klassen tyckte. De blev också härliga stunder inne på stan, även en andra dag på liseberg.

Juni

Solen började gassa riktigt uppe på himmelen, vilket ledde till många avbrutna lektioner för brännboll. Hela vår klass tröttnade tillslut och ingen kunde riktigt samarbeta med någon längre. De blev mest bråk om precis allting.

 

En paddeltur mellan byvärma och gustavfors i regn och tennisbollar till hagel gjorde oss inte mer samarbetsvilliga. Det som troligtvis störde oss mest var att ena stunden var det strålande sol, som övergick till ösregn. Efter att vi hade paddlat genom strömmar och forsar, tagit oss igenom djupa sjöar med vinden i ansiktet, pausat ett fåtal gånger och fikat så var vi äntligen framme i gustavfors. Detta tog oss mer än 5 timmar och det resulterade i 2 kanoter som vältes. Priset tog simon och lucas hem som lyckades välta kanoten mer än 2 gånger, grattis pojkar!

 

Den 6e juni var det bara en vecka kvar i skolan, som firades med fest hemma hos olof. Där spräkte daniel sina byxor och vi satt mest och värmde fötterna på ett värmeelement. Sista skolveckan innehöll inte mycket vettigt. Årliga brännbollsturneringen spelades i vanlig ordning, jag stod som kapten och lyckades tillsammans med mitt lag segra 2 matcher. Det tog oss oturligt nog inte vidare till semin men vi var nöjda och glada ändå. Vi satte lärarna i stor press på i den annuella fotbollsturneringen mellan lärarna och niorna. Jag och många andra tjejer fegade ur och stod istället för heja klacken. Gjorde susen tills matchen skulle avgöras i straffar, då gick det mindre bra och det slutade i förlust. På kvällen hade vi en klassmiddag och alla var så himla fina! Jag kan inte mer än gråta när jag tänker på det. Vi fick se bilder och filmer från alla våra år tillsammans och minnet väcktes till liv igen. Dagen efter var jag på min kusins student i växjö och på kvällen var det niornas fest i bökhult som mest blev en besvikelse. Jag vet folk som hade tråkigt, även dem som fick lite för mycket av det goda. Blandat. Jag själv hade det kul någonstans där mitt emellan.

 

Sedan kom vi till den stora dagen. Dagen med stort D. Då vi skulle splittras och alla skulle åt olika håll, olika platser och skolor. Jag är svag för att erkänna att jag ibland kan sakna min gamla klass, för det trodde jag i ärlighetens namn att jag inte skulle göra. Inte som jag gör nu. Det är svårt att föreställa sig att vara utan vissa människor som man har gått i samma klass sedan sexårslekis, dagis till och med. Vi sjöng i kyrkan och tårar fälldes. Jag fick själv rysningar när klassens sångare annie tog tag i det hela och sjöng för oss. The winner takes it all. Jag fick till och med rysningar när jag skrev låttiteln. Så fint var det! Vi fortsatte hejdå-sägandet med fika och betyg. Sist av allt fick lärarna säga sina otroligt fina tal, som fick en att fälla flera hundra tårar mer än möjligt. Vi gick ut på gården och sa hej då på riktigt. En konstig känsla. Att aldrig mer få vara klass 9 på gemöskolan.

 

Första riktiga lovdagen kom och den spenderade jag med näsan i resväskan. Jag åkte till riddarön för ledarjippo och det var otroligt trevligt. Gick hem och la mig och inväntade den stora dagen. Nervositeten och resfebern kikade fram på allvar. 17 juni begav jag mig till stationen, en solig dag, för att spendera en hel vecka tillsammans med människor jag trivs med och tycker om i ett främmande land. En hel vecka! Det blev en vecka med sol och bad flera timmar om dygnet, puben på kvällarna och mysiga nätter på hotellet. Vi träffade nya norska människor som förblev nyfikenheten i spanien. Måna sena nätter och tidiga morgonar. Världens bästa start på sommarlovet och jag kan inte mer än tänka tillbaka på denna vecka och bara le för mig själv. Dra på smilegroparna lite extra mycket för oss!

 

Jag kom hem en vecka senare och möttes av lika mycket solsken som vi hade haft i spanien. Gick tidiga morgonpromenader och njöt av att vi hade fin sommar i Sverige. Tills åskan kom.

 

juli - september

Juli

Juli var en ganska händelsefull månad, det har jag troligtvis sommarlovet och det halvkassa/fina vädret. Vi gjorde bland annat en visit i kristianstad för att plocka jordgubbar. Vi kom hem med 15 liter, det var det värt trots med åskan i luften. När det var som finast väder spenderade vi dagen i helsingborg för shopping, både i stan och på väla. Väldig varm dag som senare avslutades på stranden längst helsingborgs hamn. Jag myste i bökhult tillsammans med bra människor, tillbringade åtskilja timmar till vattenpipa hos mig några kvällar och åkte till hästveda för marknad.

 

Jag påbörjade mina tre veckor på ekebo tillsammans med alla störtsköna tanter och gubbar och också den härliga personalen. Det blev tre veckor av socialitet, städning, diskning och både regn och strålande sol. Också ett antal timmar på mopeden för att ta sig fram och tillbaka.

 

När det blev helg spenderade jag dem överallt och ingenstans. Mathias 20 års fest var en fest att buga och bocka för. Bara nya människor, bara killar (förutom jag, johanna och jenny), beerpong, bordsfotboll och mycket andra saker roade oss hela kvällen lång, långt in på morgonen till och med då jag befann mig i sängs klockan halv 5. En vecka efter var de fest med samma människor och på samma plats. Lika trevlig denna gången som första och dessa nya människor förtvivlade mig väldigt mycket. Jag och Sandborg dansade bugg till falling down med space cowboy som för övrigt blev den mest lyssnade låten denna månaden. Det blev en vild dans att toppa.

 

Helgen därpå blev det dags för östersjöfestivalen. Efter att ha fått jobbet avklarat för dagen åkte jag tillsammans med Adam och Timmie ner till Karlshamn för att möta upp mina tjejer som var i full gång med att sätta upp tältet. Det var en laddad helg med saker vi inte trodde skulle hända oss. Vi festade, bekantade oss mer folk på campingen, sprang fram och tillbaka mellan stan, regnet tog över vårt tält och det blev så gott som översvämning. Den mest tragiska företeelsen var nog ändå när vi blev tagna av poliserna. Det var surt som fan och de ledde både till polisen och socialen. Fast vi var lika glada för de och roade oss vidare.

 

Simon och Kasper besökte regniga Sverige och jag besökte dem. Det blev min födelsedag och den spenderade jag tillsammans med gamlingarna på ekebo. Senare kom även Sara, salome och simon med fina gratulationer. Familjen bjöd på god mat på Sorello och när vi kom hem fikade vi.

 

Vi besökte ställen som laholm, mellby, lammhult för att se sara tävla och det var tjejkväll. Jag spenderade en kväll hemma hos daniel schölin tillsammans med john pamic och evelina.

Augusti

En tripp till växjö slutade med sol och bad hemma hos johanna tillsammans med elin och evelina. På kvällen begav vi oss till joel på fest. 6½ timme låg jag och evelina på stranden i åhus för att bättra lite på brännan, det gav resultat jag aldrig kunnat föreställa. Hehe. På kvällen besökte vi ståhejet hemma hos mathias där även kvällen slutade.

 

Det blev rixfm och tosselilla. Där jag blev getingstucken i tån och jag blev mest tjurig över det. Kanon väder att bära med sig dit och hem. Den fjortonde var de fest i medborgarhuset där jag träffade folk jag inte träffat under hela sommaren. Det var en mycket trevlig tillställning och dagen efter åkte jag till kvarnavallen som inte var lika rolig. Där var de mest äldre personer och vädret ruskade om oss en aning.

 

Den 19onde kom dagen jag längtat till fruktansvärt mycket! Vi åkte tåget, nervösa, till växjö och gick med oroliga steg till skolan. Träffade alla nya människor som visade sig vara riktigt underbara! Redan andra dagen gjorde jag mitt första missöde och trillade i matsalen. Någon måste bryta isen. Den här gången var det min tur och jag gjorde det med klass. Lite iallafall. En vecka senare försov jag mig för första gången, även för den sista gången på terminen. Det blev partaj i växjö på oleo tillsammans med evelina, elin och sara och några tjejer till. Mäktigt skumparty som gjorde oss mycket nöjda med kvällen. Tjejkväll hos julia avslutade lördagen på ett sätt som ingen riktigt kunde styra över. Vi dansade och sjöng kvällen lång tills vi bestämde för att bege oss hemåt.

 

Kat Deluna – calling you.

September

I skolan var de fortsatt mycket nytt och lära känna för oss. Vi hade vår första idrottslektion med charmören Jerry. Vi fick klippa för första gången och skolfoto/enskilda foton togs. På vår tredje idrottslektion sprang jag, julia och jenni vilse på orienteringen, resulterade att vi var innte 1h och 15minuter senare än alla andra. Bra lektion! På tal om att gå vilse lyckades vi ännu en lektion, inom loppet av samma månad, gå vilse igen. Denna gång var destinationen idrottskliniken. Där vet jag inte riktigt vad som hände med tanke på att vår idrottslärare gick 10 meter framför oss, ändå lyckades vi att hamna fel. Bra igen!

 

Jag blev en ännu större innebandy nörd än jag själv trodde att jag kunde bli. Jag supportade alla hemmamatcher och började faktiskt tycka det var en njutning att åka till haganäs och sitta på hårda stolar. Med gott sällskap fungerar allt.

 

Nya saker sattes på prov och efter att ha avklarat handledarkursen skulle gatorna aldrig bli som förr. Första gången jag satte mig i förarsätet var vägarna inte säkra. Jag besökte åter igen helsingborg för senare ett besök hos joel och balders. En kväll som slutade med väldig sen hemkomst, men också en väldig mysig natt.

 

Månandes kommentar går till Julia och Alexandra som slängde ur sig både det ena och det andra. Grovt.

"De där byxorna alltså, man vill bara slita av dem"
"Såg ni hans paket eller?"
Kan ni gissa vem som är vem?

oktober - december

Oktober

Det börjad e gå mot kyligare tider och citizen coop – sideways var det som fick rädda mina tröttna morgonar på tåget. Det var mycket i skolan, läxor hit och dit, men jag tyckte mer om att kolla på film än att studera, det resulterade i det de borde ha lett till. Panik sista dagen, men skolan gav oss lite nöje också. Öppethus på Jb. Vi gick modevisning och övernattade hos Anna. För att fortsätta tala om skolan hade vi på idrotten bodypump, som med ganska hög sannolikhet är det jobbigaste jag någonsin ha gjort. Jag hade träningsvärk tills nästa idrottslektion ägde rum, det var allt annat än barmhärtigt.

 

Halva klassen besökte på en håltimme samarkand och mer än hälften av oss kom ut med en påse med skor i, även jag.

 

Tävling i ljungby gav Älmhult återigen en guldmedalj att hänga i förrådet. Det satt fint och sedan blev det höstlov som var väl behövligt såhär dags. Lovet inledde jag med en fika tillsammans med johanna, nelly och bude.

November

4 november 16.32 snöade det i älmhult. En dag med blandade känslor när det gällde allting. En hantverksdag och en megastor fika med klassen på millas gjorde det lite bättre för oss alla. På tåget fick vi oss en riktig wakeupcall i form av en fet chiliconcarne-spya. Tågresorna blev pest för oss då vi en dag fastnade i alvesta från runt klockan 2 till 5 då vi var hemma i älmhult igen!

 

Vi förgyllde månaden med grabbkväll hos lisa. Vi knäckte öl, snusade, hade fötterna på bordet, spelade xbox och åt pizza. Vid tolvslaget tröttnade vi på att vara killar, tjejer som vi egentligen är höjde vi volymen och sjöng ut och dansade tillsammans! Tätt följd av en A-hus fest, där förfesten var galet bra, för bra för att behöva stiga upp klockan 4 på morgonen samma dag för att åka på tävling i nässjö. Jag kan så mycket som säga att de gav spår efter sig då klockan ringde vid 4 och jag satt i bilen redo klockan 5. Aldrig mer igen skulle jag nog uttrycka mig med på ett rättvist sätt.

 

Jag kollade på en film jag aldrig mer kommer att ta mig tid till att titta på igen. Aldrig. Paranormal activity är en film för de som inte tror på de paranomala. Inte en film för mig med andra ord. Pappa blev mitt hatobjekt nummer 1 efter att han bokstavligen skrämt mig till döds i mitt rum.

 

Julmässa på skolan med världens mysigaste stämning, gymnastikuppvisning och joshua radin – they bring me to you avslutade månaden jävligt fint!

December

Julstämningen infann sig snabbt i ladan när december knackade på dörren. Vi öppnade och välkomnade den varmt med julbak hemma hos fanny. Där bakades många olika sorters julsmask. En runda badtunna, buzz och film hos robin med daniel avslutade dagen. Vi fortsatte julstämningen med bio med bra tjejer, egenhårvård, lussefika med hela skolan i matsalen, lussefika med klassen framför a confessions of a shopaholic, bio med hela klassen, julstädning och fotbollstunering i tipshallen.

 

När snön lagt sig på marken passade jag, julia, matilda och lisa på att besöka nicklabacken som man inte varit på alldeles för ofta dessa dagar. Vi hade roligt i en kvar, halvtimme, sedan frös vi och gick skilda vägar hem. För att inviga lovet åkte jag och company hem till robin för att fira. En kväll som mest gick utför och var alldeles för galen. En imponerande start på lovet. Lite längre in på lovet åkte jag och julia hem till amanda och hade riktigt julmys framför SATC-filmen och mycket prat! Helmysig kväll med alldeles för bra människor!

 

Sedan började julklappspaniken och inte förrän den 22e hade jag julklapparna fixade. Julpengar fixade jag genom att klippa mina första killkunder. Tackar jag djupt för. Så det blev en tripp till ullared för att inhandla julklappar till mamma, pappa och min syster. Som om det inte vore nog åkte vi till växjö dagen efter. Julafton spenderades med min kära familj, dock saknades mamma som behövdes på jobbet. Resten av familjen hade ändå en riktig mysig kväll med väldigt god julmat, klappar och kalle anka.

 

Julbalders var ett kapitel för sig. Jag vet fortfarande inte vart jag ska placera den kvällen, jag vet bara att en galen incident gjorde att jag skämdes mer än någonsin. Att dansa med en fransklänning har sina nackdelar, även på balders. Jag fastnade i alla jag kom i närheten av, men amanda var troligtvis de största offret för kvällen, förutom den killen. Den killen med en farlig gylf som min klänning drogs till. Det var inte milt och jag ville fly för livet. Det gick ju inte med tanke på att jag fortfarande satt fast där, i han gylf.

 

Galen kväll hos robin #2 inträdde tillsammans med rasmus och daniel. Där gick det utför, men inte för samma personer som på invigningen av lovet. Nej, den här kvällen var de andra bullar och öl efter öl knäcktes. De sågs som en uppvärmning för österrike.

 

Malmö med syster och växjö med födelsedagsbarnet lisa är det senaste jag har hunnit med under året. Snart är det nytt år igen, 2010, året har gått med baksidan fram fort. Det har hunnit varit det bästa året, men också det sämsta på många sett. Alla händelser väger upp varandra på något sätt.

 

Igår var det som sagt nyårsafton, som både är överskattat, men också alldeles för bra. Som jag skrev så dansades det, det skålades och vi kollade alla på nyråsraketerna när klockan slagit tolv. Jag började året med att nästan sova bort hela dagen, känns inte riktigt så bra som det borde. Fast ändå en ganska logisk start på dagen.

en sneakpeak från förfesten på nyår. Fler bilder kommer.

En riktig bra avslutning på 2009. Nu börjar ett nytt år med många nya möjligheter!

BLÖ!

min blogg har så gott som krashat på grund av mitt långa inlägg. har delat upp de i två nu, men de verkar inte hjälpa. allt lär inte stå riktigt rätt till här under de närmsta dygnen, just so you know!

godnatt!

a never ending story


Första klagomålet på min långa årsredovisning.
och den kommer från någon, ingen mindre än,
trumvirvel............................ AMANDA!


en inte allt för gullig bild från nyår. Istället för att slänga ut hela kalaset på en och samma gång kommer bilderna med jämna mellanrum, för att dra ut på spänningen. Fast de flesta bilderna anser jag ser ut som denna. På ett ungefär. Oförberedda, galna, aningen trötta, lite sletna och självklart ska rapet på komma med på något slags hörn. Eller i centrum av bilden, hehe.

I'm gonna break you heart

Bloggen fick ingen vidare start på detta året, kan bero på att min ork och lust tinar.
Idag var min tanke att stiga upp ur sängen vid 9. När mobilen ringde, ringde det också i min dröm. Jag förstod inte alls att det var mitt alarm, stängde av och fortsatte att spinna vidare på min dröm. Där sprack min plan och jag kunde lika gärna sova till 11. Fram mot eftermiddagen bestämde jag och Martina för att besöka bökhult, exotiskt. Vi lät Molle springa av sig ute på isen, när vi frös begav vi oss mot varma huset. Hade gärna lagt mig framför vår öppna spis, men var finns den när man som mest behöver den? Min ikea-duntofflor räddade mina isbitar till fötter. Snart ska jag ut i kylan igen, gå en runda dit fötterna för mig.

lägger in lite bilder när jag funnit den där förbaskade usbn.

so what if it hurts me

Om man bortser från våra kakor (som blev asgoda) och one tree hill så har denna dagen varit mest sucky. Grävde ner mig i Martinas säng framför mtv och har hunnit kolla igenom de flesta program som gått på tv. Zappat mellan hundratals kanaler och finner ändå inget som verkar intressant.

nu nöjer jag mig med robinson för tillfälligt.

but leaving now would be a good idea

En minst sagt bra start på dagen, trots att jag klev upp ganska sent. Kikade ut när jag vaknade, fortfarande snö och ny kommer. -6 grader. Inte så värst sugen på en promenad, tur pappa redan tagit hand om det. Istället hörde jag mamma klaga på hur dålig jag var på att städa mitt rum, så jag tog tag i det idag. Nu hoppas jag få höra ifrån henne hur duktig jag är på att städa mitt rum, hehe.

Nu håller jag och Martina på att baka godsaker här hemma. Vet inte riktigt vad det ska bli, som en kladdkaka i muffinform med fyllning tydligen. Får väl se hur gott det blir. Sedan tänkte jag hoppa in i duschen. Låter dagens planer vara ganska så öppna, men tänkte ändå att jag skulle få in den där promenaden.  Johanna brukar vara öppen för alla förslag.


trist att min betty alltid ska åka fram när man är glad,
men man får vara glad!

what a night!

Känns ganska sjukt att det är första januari 2010. Vilken kväll det var ändå! Det säger sig själv när man stiger ur sängen halv 3. Det dansades och stojades inne på dansgolvet, som från till en början var helt tomt. Sedan hände det något och nästan vartenda en befann sig på golvet och skakade rumpan. Helt plötsligt slog klockan 12 och alla stod ute på gården, vi redo med skumpa! Efter att ha räknat ner ett antal gånger blev klockan slutligen 12 och vi skrev gott nytt år till alla möjliga människor. Vi återgick till dansandet och när klockan blev så mycket som 2 var jag, lisa och amanda slut och var mer än redo för att åka hem. Kvällens mest chockerande, kanske de roligaste var nog ändå den där killen alltså!

Idag ska jag vila ut på riktigt!
Sedan fixa iordning mitt år och publicera det :)
RSS 2.0