30 oktober

Fullkomligt längtar till imorgon då jag är ledig. Jag vet att jag har arbetshelgen framför mig men just nu behöver jag vara ledig. Så mycket nytt, så många möten och så lite tid. Stress gånger tusen. Började klockan 7 igår på jobbet(Stress, absolut inte van vid att vara färdig och klar för jobb vid den tiden), men det var SÅ skönt att sitta i ensamhet, dricka lite kaffe och göra jobbet ostört. 

Idag började jag klockan 12. Cyklade hem till mamma vid 7 på morgonen eftersom vi her hantverkare hemma. Sov en liten stund till innan jag fixade ihop två stycken daimcheesecake till min älskling. Ville ut i solen, men kände 0 ork. Hoppas solen bestämmer sig för att komma fram imorgon också.

Förstår ni kanske varför jag inte ville lämna min plats i soffan för solen? 26 oktober

Vilken skön helg det har varit!
 
Efter kvälljobb på fredagen cyklade jag hem till Daniels föräldrar där kalas var i full gång. Födelsedagsfirande för Tony, Johanna och Daniel. Trots att jag anlände lite sent kom jag i perfekt tid för kräftorna. Det var en trevlig kväll och vi slocknade rätt fort när vi kom hem vid 12tiden.
 
Igår var också en skön dag. Spenderade någon timme på Elme Färgland där vi dividerade om kakel och klinker. Hur vill vi att vårt badrum ska se ut? Tror iallafall har vi har fått ett litet hum, även om vi inte är helt överrens. Åt middag på IKEA och köpte lite fronter som kommit in. Nu har vi nästan fått ihop alla fronter vi behöver. På kvällen åkte jag hem till mina föräldrar och syster. Vi åt hemmagjord sushi och hade det mysen in på natten.
 
Idag vaknade vi tidigt. Vintertiden är här och dagen har varit sådär extra lång som jag gillar. Har fixat och donat hemma, städat iordning lite och tvättat upp all tvätt som skapat berg. Klippte Daniel och handlade sedan lite fotboll hos familjen. 
 
I skrivande stund har jag precis lagt in laxen i vår nya ugn. Första matlagningen i ugn och mikro i vårt nya kök. Än så länge fungerar det hur bra som helst. Jag kan se mig själv stå där, i vårt vita fina kök och laga de godaste middagarna och baka den godaste fredagsfikan. Kommer bli skibra.
 
Imorgon är en ny vecka. Och snart Daniels födelsedag, min lilla baby.23 oktober

Nu börjar de hända grejer igen. I onsdags rev vi ut hela vår badrum som just nu endast består av ett par träreglar. Man kan inte tro att det ens har funnits ett badrum i den lilla fyrkant som blev kvar. På måndag kommer hantverkare och fixar fram vårt badrum igen. Ska bli så spännande.
 
Köket börjar även ta form. Bänkskivorna är beställda med leverans 11 november. Det är ett tag till men tiden går så himla fort och snart har vi äntligen hela vårt kök på plats.
 
Idag har varit en lång dag jobbmässigt. Först från 8-16 och sedan 17-20. Idag var jag och 9 andra från kundservice på varuhuset och jobbade. Jag hamnade på saluhall, badrum. Lätt förvirrad då jag inte har någon som helst kunskap om detta men tiden bara flög förbi och det var väldigt roligt.
 
Vad som också känns skönt att jag nu ska få anta lite nya utmaningar på jobbet. Det ska bli så roligt att få utveckla andra och utveckla mig själv. Jag tror på mig själv och tror att jag kommer att göra det bra. För första gången har jag en bra känsla i magen kring detta.
 
Vad som känns mindre roligt är att jag ska arbeta fredagkväll. Enda kvällen på hela veckan men jag kan inte ta sovmorgon på grund av rörmockare som kommer hit klockan 7 på morgonen. Enda nackdelen med att renvoera. Stör mina rutiner och mina sovmorgonar.
 
 20 oktober

Hösten har tagit ut sitt rätt på mig. Det har regnat flera dagar i sträck, det blåser löv omkring mig och det är mörkt när jag vaknar och nästan mörkt när jag kommer hem. Att hösten precis har börjat känns tugnt. Att vakna varje dag och känna att man behöver ytterligare 3 timmars sömn, det är inte bra.
 
Det är måndag idag och mina förhoppningar har redan överträffats. Herregud, hur ska den här veckan sluta om det fortsätter? Mitt horoskop säger många bra saker. Inte för att jag är den som tror djupt på det, men jag känner alltid att det träffar mig rakt i hjärtat.
 
Nu ska jag äta mitt mörka choklad och lyssna på en bra podcast, denna regniga måndag.
 

19 oktober

Jag kan inte riktigt ta in att det händer så mycket i mitt liv. Blir rädd av att tiden går så fort, känns som att jag snart har missat allt. För att tiden går så mycket snabbare än livet önskar. 

Idag har vi spenderat cirka 12 timmar på att montera kök. Efter morgonkaffet har det varit hålligång fram till klockan 10 på kvällen så vi insåg att vi nog måste ta en paus. 

Köket börjad ta form och idag var vi även och beställde bänkskivorna på Ikea. Så om tre veckor är vårt kök helt färdigt, puh!

Imorgon börjar en ny vecka. Är inte redo för det riktigt ännu, men jag får bara flyta med. Har förhoppningar på veckan som kommer, av många skäl. Jag hoppas att jag kommer att vara glad och ett steg närmare när kommande vecka är över. 

Ska såklart bjuda på lite bilder från i helgen. Hoppas ni är lika spända som jag är på resultatet. 

14 oktober

Igår, efter 8 timmars jobb och en runda på soptippen, började vi äntligen vår resa! Spenderade några timmar på IKEA  för att köpa hem de första delarna till vårt kök! Ugn, mikro, kylfrys och en hel del stommar och fronter följde med hem. Alldeles för ivrig på att sätta igång men hejdade oss och tog det lugnt när vi kom hem.

Idag har jag haft sovmorgon men steg upp klockan 8 för att måla det sista i köket och åka till IKEA för att lämna tillbaka släpet. Jobbade från 11-20 och när jag kom hem var nästan hela familjen Schölin här och fixade och donade. Vad skulle vi göra utan dem?

Här kommer lite bilder! Fortsättning följer!

lyko

Här om dagen damp det ner ett paket i lådan. Detta är alltså vad som ska rädda mig från att totalt förstöra mitt hår. Detta och ett par klippningar oftare om året. Inte för att mitt hår är dåligt, men för att jag vill bli bättre. 


the best

12 oktober

Hej hej hallå!

Blir ledsen över att denna helgen är slut.  Vi har varit i full gång hela helgen och har haft så mycket att göra. 

Fredagen var i och för sig ganska lugnt. Plockade iordning det sista i vardagsrummet som var i vägen. 

Lördagsmorgonen började tidigt och vi målade tak och väggar i köket. Sedan fick vi hjälp av hela familjen Schölin. Vi har sågat ner buskar, lagt golv i (nästan) hela huset, städat upp i rummen och förberett för att lägga klinker i hallen. Vi var helt slut efter denna dag. Tog en kort paus och åkte hem till mamma och pappa för att klippa lite hår och äta lite mat. Sedan var det tid för att avsluta dagen hemma hos Matilda med vin och lite dans på speak easy!

Vaknade pigg och glad på söndagen. Jag fick hjälp av min kära pappa att kratta löv på vår baksida. Tog nästan exakt 60 minuter. Hej träningsvärk! Vi lade även färdigt det sista av golvet idag. Så skönt att äntligen inte behöva ha skor på sig inomhus vart man än ska gå. Vi har ett golv!! Nu saknar bara att köket är på plats så man kan börja leva på riktigt igen.

10 oktober

Känner halleluja över att det är fredag och helg. Helgerna är så värdefulla för oss, men inte för att vila upp oss och umgås med kära. Utan för det är då vi orkar göra något i huset. Ikväll har vi bland annat satt lite väv och sånt. Imorgon ska vi förhoppningsvis börja lägga golvet. Peppa peppa. 


Det är här vi spenderad all vår lediga tid. Det är så kul och jag älskar hur vårt hus börjar ta form, men ack så jobbigt det är.

Sovmorgon till hela svenska folket, det är vi värda.


P3 dokumentär

Att ligga och lyssna på podcasts har blivit det nya för mig. Varje sekund, minut och timme jag för över har jag lurarna i öronen. Att jag inte visste om detta tidigare. P3 dokumentär är det bästa som någonsin funnits. Just nu lyssnar jag på skolskjutningen på Columbine highschool. De flesta podcasten är väldigt hemska och gråten är många gånger nära, men det är så spännande och intressant på något sätt.

Imorgon mina vänner är det fredag. Jag gillar fredagar och hade önskat det kunde vada fredag oftare. I helgen händer det förhoppningsvis ganska mycket i vårt hus. Så spänd!

Godnatt!

8 oktober 2014

Efter en del påtryckningar från diverse håll så kommer här en uppdatering. Känns konstigt, att fyra månader har flugit förbi och jag har inte ens hunnit blinka. Sen var sommaren över.

Att försöka sammanfatta. En sommar som har varit allt annat än jag tänkt mig. För första gången i mitt liv har semester varit ett faktum. Betald semester. Jag har dessutom köpt ett hus. Som jag i skrivande stund har bott i i två månader. Jag dör. Kan nog faktiskt säga att jag på något sätt är avundsjuk på mig själv. Man får vara det, särskilt eftersom jag ofta är avundsjuk på så många andra människor. Mitt liv är egentligen helt perfekt. Sen att jag just nu bor i ett rum fast jag har ett helt hus att tillgå är en annan femma. 

Idag är jag ledig och har tusen saker som jag känner att jag borde göra, men vet inte riktigt hur eller när det ska göras. Tog en löptur på ca 4 km som en mjukstart för min arma kropp som inte har rört på sig förrän långt innan sommaren. Är så dålig på att ta hand om mig själv, men allt annat går liksom före. 

Idag har jag varit ledig och har egentligen bara tagit det väldigt lugnt. Har målat lite, men mest tittat ut på det fina vädret men ändå känt att det är okej att stanna inne. Särskilt efter löpturen.

Jag har så mycket roligt att dela med mig av, inte minst när det kommer till bilder. Men vi börjar smått.RSS 2.0