från smålandsposten.

Lärare misstänks för att ha skickat sexbilder till elever

Älmhult 2008-11-18 | Uppdaterad 2008-11-19

En lärare i Älmhults kommun ska ha sexpratat och skickat sexbilder till flera minderåriga elever i grundskolan. Läraren är polisanmäld av kommunen för sexuellt ofredande.

- Hur många jag menar med flera säger jag inte, säger Staffan Käll, kriminalinspektör vid polisen i Älmhult.

I någon vecka har Älmhults skolledning och personalavdelning haft kännedom om händelsen, enligt Bengt Göransson, tillförordnad personalchef.

Sedan avslöjandet har skolan själv startat en utredning kring händelsen och varit i kontakt med polisen, dock utan att göra någon anmälan. En anmälan gjorde först under tisdagen.

- Vi anmäler detta för att vi anser att det som har gjorts inte är förenligt med den värdegrund som vi har inom skolan och kommunen. Sedan får polisen utreda vidare, säger personalchefen, Bengt Göransson, som först vägrar svara på alla frågor om läraren, händelsen, bilden eller kommunens egen utredning.

- Det är inga övergrepp, någon beröring eller så men tillräckligt för att barnen skulle må dåligt, säger Anne Hallberg, utbildningschef.

Under tisdagens morgon hölls informationsmöten för samtliga lärare runt om i kommunen där tystnadsplikt avkrävdes. Allt för att lärare och rektorer skulle kunna vara förberedda på frågor och reaktioner från elever och föräldrar.

- Vi har gjort så av hänsyn till de inblandade och till föräldrarna och barnen. Det här är inte en diskussion eller en fråga som ska informeras kring via media. Inte heller den undersökning som kommer att göras av rättsväsendet fägnas av den diskussionen, säger Bengt Göransson som dock senare faxar den information som kommunens lärare bara delgetts muntligt med krav om tystnadsplikt.

Däri framgår att läraren bara fyra dagar efter att ha informerats av rektor, förvaltningschef och personalchefen om anklagelserna från flera lärare och elever sade upp sig själv med omedelbar verkan. Några arbetsrättsliga påföljder är därmed inte aktuella.

Bengt Göransson vill inte uttala sig kring hur kommunen har hjälpt eller stöttat eleverna som ska ha ofredats. Anne Hallberg berättar att kommunen i samband med avslöjandet höjde beredskapen hos elevhälsan.

- Kuratorer och sjuksköterskor skulle vara beredda på att följa upp barnen, säger hon.

Är inte detta jävligt läskigt? För ja menar, så många grundskolor finns det inte i älmhult. Så skolan känner vi nog alla till, det läskiga är att inte ens veta vilken människa som gjort detta.  Jag tycker vi har all rätt att veta, och det lär vi väl säkert få  förr eller senare.  Usch fyfan!

aja. Min kväll har varit lugn som förutspått. Var ute och gick med mamma innan, promenerade ner till konsum för att köpa lite gott, galiamelon, digesitvechoklad, och lite brio godis så har jag hela min kväll planerad. Idol börjar om cirka fem minuter, eller har säkert redan börjat när jag är färdig med detta inlägget, seg som jag är :)) funderar på att kolla på en bra film sedan ikväll, efter idol alltså. Antingen laddar jag nog hem någon, eller så kollar jag på en random film. Nä nu börjar det! vi hörs kanske senare! PUSS! HEJA ALICE BTW :D



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0